Ripple

Η Ripple συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ψηφιακής Λίρας της Αγγλίας

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της Ripple που κοινοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Ψηφιακής Λίρας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέλος του ιδρύματος.

Η Susan Friedman, επικεφαλής της πολιτικής στην Ripple, θα εκπροσωπήσει την εταιρεία στο Ίδρυμα Ψηφιακής Λίρας. Τόνισε τη σημασία αυτής της εταιρικής σχέσης για την εξέλιξη του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ψηφιακής λίρας σε συνεργασία με το Digital Pound Foundation. Το Ίδρυμα θα βοηθήσει στην προώθηση του στόχου του Ηνωμένου Βασιλείου για την οικοδόμηση ενός πιο περιεκτικού και βιώσιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς αποκλεισμούς.”

Η Ripple προσθέτει ότι τα πειράματα με τα CBDCs με βάση το GBP θα βοηθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο να εξασφαλίσει τη θέση του στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο της Web3 εποχής.

“Eco-friendly” stablecoin

Η μακροπρόθεσμη συνεργασία με το Ίδρυμα Ψηφιακής Λίρας πρόκειται να επιβεβαιώσει την εστίαση του Ripple στη παγκόσμια σφαίρα των stablecoin. Πρόσφατα, συνήψε συνεργασία με την κεντρική τράπεζα του Μπουτάν, τη Βασιλική Νομισματική Αρχή (RMA).

Δεδομένου ότι το Μπουτάν είναι το πρώτο ουδέτερο έθνος-κράτος στον κόσμο, η στρατηγική της Ripple για την οικοδόμηση ενός φιλικού προς το περιβάλλον stablecoin είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το όραμα και την αποστολή της εταιρείας.

Back to top button