Ethereum

Η ConsenSys αναλύει πώς το EIP-1559 θα αλλάξει τις συναλλαγές για το Ethereum

Η εταιρεία λογισμικού Ethereum, ConsenSys αναλύει τα δεδομένα σχετικά με το αν το EIP-1559 θα οδηγήσει σε μείωση των gas fees.

Η διαφημιστική εκστρατεία τοποθετείται πάνω από την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του Ethereum που αλλάζει το μηχανισμό των τελών συναλλαγής. Ωστόσο, θα οδηγήσει πραγματικά στην εξοικονόμηση των gas fees;

Η τροποποίηση σε EIP-1559 θα αποσταλεί με το Ethereum London hard fork. Συγκεκριμένα, αυτό το fork έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία του στο testnet αυτό το μήνα.

Πολλοί υποθέτουν ότι θα μειώσει τα gas fees για το δίκτυο, ανακουφίζοντας τον “πόνο” για τους περισσότερους χρήστες του. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα μέσα τέλη συναλλαγής έχουν εκτοξευθεί στα ύψη σε επίπεδα ρεκόρ περίπου στα $70, ακόμη υψηλότερα για σύνθετες αλληλεπιδράσεις με smart contracts.

Ωστόσο, αυτό μπορεί και να μην συμβεί, όπως εξήγησε η εταιρεία λύσεων λογισμικού Ethereum ConsenSys σε μια πρόσφατη ανάρτηση του ιστολογίού της.

Θα μειώσει το EIP-1559 τα gas fees;

Τα τέλη δικτύου του Ethereum υπολογίζονται επί του παρόντος σε έναν μηχανισμό τύπου δημοπρασίας. Αυτό λειτουργεί με το να υποβάλλουν οι χρήστες προσφορές για το ποσό που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την επεξεργασία της συναλλαγής τους. Φυσικά, οι miners θα δώσουν προτεραιότητα στην υψηλότερη προσφορά, γεγονός που οδηγεί σε συμφόρηση του δικτύου και πολύ μεγάλες αναμονές για όλους τους άλλους που πληρώνουν χαμηλότερο gas fees.

Το EIP-1559 θα αλλάξει αυτόν τον μηχανισμό αγοράς τελών καταργώντας τη δημοπρασία πρώτης τιμής ως τον υπολογισμό των gas fees. Στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού, θα υπάρχει ένα διακριτό “βασική χρέωση” για συναλλαγές που θα συμπεριληφθούν στο επόμενο block. Οι χρήστες ή οι εφαρμογές που θέλουν να δώσουν προτεραιότητα στις συναλλαγές τους μπορούν να προσθέσουν ένα “φιλοδώρημα” για να επιταχύνουν λίγο τα πράγματα.

Η ConsenSys έφτιαξε αυτό το στοιχειώδες γράφημα για να απεικονίσει τις διαφορές.

Πηγή: Consensys.net

Ωστόσο, δεν θα οδηγήσει άμεσα σε μείωση των gas fees όταν το δίκτυο βρίσκεται υπό βαρύ φορτίο. Η ConsenSys το επιβεβαίωσε αυτό απαντώντας στην ερώτηση: αυτό θα αποφέρει φθηνότερα gas fees;

“ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ EIP. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΤΟ EIP-1559 ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ GAS FEES ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ GAS FEES ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ”

Το βασικό τέλος θα αλλάξει δυναμικά ανάλογα με το πόσο πλήρες είναι το block κατά τη στιγμή της συναλλαγής. Ωστόσο, αυτό θα επιτρέψει στα dApps, τα πορτοφόλια και τα πρωτόκολλα να ορίσουν αυτόματα δυνητικά χαμηλότερα και ακριβέστερα gas fees.

Ο μόνος τρόπος για να μειωθούν δραστικά τα gas fees αυτή τη στιγμή είναι να χρησιμοποιηθεί ένα Layer 2 όπως το Polygon ή το Loopring. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου στα $10 κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον Bitinfocharts.

Το Ethereum γίνεται αποπληθωριστικό

Το κύριο αποτέλεσμα του EIP-1559 είναι ότι τα gas fees, ή το βασικό τέλος, θα “καεί”, με αποτέλεσμα τη μείωση της παροχής ETH.

Η ConsenSys εκτιμά ότι η ετήσια μεταβολή της προσφοράς θα είναι αρνητική κατά 1,6 εκατομμύρια ETH. Αυτό θα μειώσει το ετήσιο ποσοστό προσφοράς κατά 1,4%. Αυτό θα επιδεινωθεί περαιτέρω όταν η απόδειξη του μεριδίου χτυπήσει το mainnet στο ETH 2.0 το 2022 κάποια στιγμή.

Τιμή του ETH

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το ETH διαπραγματευόταν στα $1.915,50, σημειώνοντας πτώση 4,1% τις τελευταίες 24 ώρες. Επιπλέον, το ETH έχει ανώτατο όριο αγοράς $222.844.676.264 και 24ωρο όγκο συναλλαγών $25.169.428.567.

Πηγή: Altcoinbuzz

Back to top button