Απάτη

Χάκαραν τον λογαριασμό του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Instagram

Οι hackers παριστάνοντας τον πανελλήνιο μας πρωταθλητή και ζητούσαν Bitcoin και Ethereum.

Ο Ολυμπιονίκης Θεόδωρος Ιακωβίδης έπεσε θύμα από hackers, στην προσωπική του σελίδα στο Instagram. Ύστερα από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που μας συγκλόνισε όλους, ο πρωταθλητής κέρδισε τις καρδιές του κόσμου και έλαβε υποστήριξη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ξεπερνούσε τους 200.000 ακόλουθους.

Νωρίτερα αυτές τις μέρες, ο πρωταθλητής ανέβηκε με ήθος στο βήμα της σελίδας του και έκανε έκκληση για την υποστήριξη και την παροχή προμηθειών στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Ωστόσο αυτή η κίνηση τράβηξε και την προσοχή κάποιων hackers που στόχευσαν τον λογαριασμό, πήραν τα ηνία του λογαριασμό του στο Instagram και με αφορμή τον ίδιο σκοπό ανάρτησαν το εξής:

“Γειά σας, μετά τις πικρές πυρκαγιές της Ελλάδας, εκατοντάδες σπίτια, χιλιάδες δέντρα και χιλιάδες ζώα υπέστησαν ζημιές. Εν μέρει για την προστασία των ζώων, έκανα αυτόν τον έρανο για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους. Βοηθήστε τόσο τους ανθρώπους όσο και πολλά πλάσματα στέλνοντας τουλάχιστον 20 Ευρώ, πλήρωσα όσο μπορούσα. Κάνουμε αυτή τη δωρεά για αποστολή με bitcoin. Εάν κάποιος έχει bitcoin ή αιθέρα, στείλτε μερικά. Οι αποστολείς στέλνουν ένα μήνυμα και θα απαντήσω και θα λάβω το όνομά σας. Σήμερα το βράδυ θα μοιραστώ τους αποστολείς χρημάτων και θα ανοίξω μια ζωντανή μετάδοση για υποστήριξη. Ακόμα κι αν στείλετε 20 ευρώ, είναι αρκετά. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων, περιμένω τα μηνύματά σας”

Η δημοσίευση στη σελίδα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Instagram.

Λίγες ώρες αργότερα ο λογαριασμός του απενεργοποιήθηκε και μέσω της σελίδας του στο Facebook ενημέρωσε ότι πρόκειται για απάτη:

“Ο λογαριασμός μου στο ινσταγκραμ έχει χακαριστει…. Μην δίνετε βάση σε καμία ανάρτηση…”

 Αυτή είναι μια γνωστή απάτη που επιτήδειοι παριστάνουν διάσημα πρόσωπα και ζητούν συγκεκριμένα Bitcoin, Ethereum ή κάποιο άλλο crypto-νόμισμα να σταλεί στις διευθύνσεις τους με την αφορμή κάποιας δωρεάς ή ακόμη και με την υπόσχεση ότι θα τους τα διπλασιάσουν.

Ανάρτηση στον λογαριασμό του Twitter του προέδρου Joe Biden

Καθώς λοιπόν ο κόσμος των crypto-νομισμάτων είναι ανώνυμος είναι πολύ εύκολο κάποιος να εκμεταλευτεί αυτό το γεγονός, όπως επίσης και τα κεφάλαιά σας.

Back to top button