Business ειδήσεις

Το USDC Stablecoin μπορεί σύντομα να επεκταθεί σε 10 περισσότερα blockchains

Το stablecoin με κεφαλαιοποίηση $25 δισεκατομμύρια βρίσκεται επί του παρόντος σε τέσσερα δίκτυα.

Το USDC, το stablecoin που τώρα είναι εγγενές σε τέσσερα blockchains, θα μπορούσε σύντομα να είναι σε οκτώ έως δέκα ακόμη δίκτυα, έχει μάθει το CoinDesk.

Θα ήταν η ευρύτερη επέκταση του stablecoin των $25 δισεκατομμυρίων μέχρι σήμερα, ξεπερνώντας ενδεχομένως τα οκτώ blockchains που υποστηρίζουν το USDT της Tether, τον ηγέτη της αγοράς με ανώτατο όριο αγοράς $63 δισεκατομμυρίων.

“Αναμένουμε ότι τους επόμενους μήνες το USDC θα είναι διαθέσιμο σε Avalanche, Celo, Flow, Hedera, Kava, Nervos, Polkadot, Stacks, Tezos, και Tron”, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης του διαχειριστή του USDC CENTRE που αποκτήθηκε από το CoinDesk.

Η επέκταση έρχεται καθώς τα stablecoins αντλούν αυξανόμενο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές, με τον Eric Rosengren, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης, να αναφέρει συγκεκριμένα το USDT και ακόμη και το σχετικά νέο TITAN σε μια πρόσφατη συζήτηση για τους αναδυόμενους συστημικούς κινδύνους. Ενώ ο αντιπρόεδρος της Fed Randal Quarles ακολούθησε με πιο θετικά σχόλια σχετικά με τα stablecoins, είναι σαφές ότι ο τομέας βρίσκεται ακριβώς στο ραντάρ της Ουάσιγκτον.

Η CENTRE, η οποία είναι μια κοινοπραξία που διευθύνεται από την εταιρεία ανταλλαγής crypto-νομισμάτων της Coinbase και την εταιρεία πληρωμών Circle, δήλωσε ότι η επέκταση σε άλλες αλυσίδες βοηθά στην “προώθηση της ατομικής και επιχειρηματικής υιοθέτησης τεχνολογιών ανοικτού blockchain”.

“Αναμένουμε ότι το USDC σε αυτές τις πλατφόρμες blockchain και τα πρωτόκολλα πολλαπλών chain θα επιταχύνουν περαιτέρω τη χρήση του ταχύτερα αναπτυσσόμενου νομίσματος ψηφιακού δολαρίου στον κόσμο”, ανέφερε το CENTRE στο προσχέδιο ανακοίνωσης.

Το USDC κυκλοφόρησε στο Ethereum το 2018 και επεκτάθηκε σε Algorand, Stellar και Solana το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Η πιθανή επέκταση σε άλλα blockchain ακολουθεί ένα ζευγάρι ανακοινώσεων που δείχνουν δυναμική πίσω από το USDC ως όχημα εξοικονόμησης τόκων. Η Circle ανακοίνωσε την απόδοση κύκλου και τα προϊόντα DeFi API στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο προσχέδιο της ανακοίνωσής του, το CENTRE ανέφερε ότι οι ενημερώσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των περαιτέρω ενσωματώσεων θα εκδοθούν “κατά τη διάρκεια του υπολοίπου του έτους”.

Πηγή: Coindesk

Back to top button