Business ειδήσεις

Το token μετοχών Tesla της Binance σήκωσε κόκκινη σημαία λόγο έλλειψη ασφάλειας

Η Binance μπορεί να χρειαστεί άδεια για να εμπορεύεται χρεόγραφα tokensστο κοινό του Χονγκ Κονγκ.

Η καμπάνια marketing της Binance για το χρεόγραφο token της που αντιπροσωπεύει τα αποθέματα της Tesla στους πολίτες στο Χονγκ Κονγκ ίσως και να αποτελεί παραβίαση των τοπικών κανονισμών περί κινητών αξιών, σύμφωνα με ένα τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η παρότρυνση των μελών του κοινού του Χονγκ Κονγκ να αγοράσουν χρεόγραφα είναι μια ρυθμιζόμενη δραστηριότητα που απαιτεί άδεια από τον κορυφαίο οικονομικό φύλακα της πόλης, την Επιτροπή Κινητών Αξιών και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC), ο Gaven Cheong, συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Simmons & Simmons, δήλωσε στη South China Morning Post την Τετάρτη. Η Binance δεν φαίνεται να έχει εξασφαλίσει άδεια αγοράς ή εμπορικών διακριτικών χρεογράφων στην περιοχή, σύμφωνα με το report τους. Η Binance, ένα από τα μεγαλύτερα κρυπτο χρηματιστήρια, βάση όγκου συναλλαγών, ξεκίνησε το πρώτο της “Binance Stock Token” στις 12 Απριλίου. Αυτή η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράζουν κλάσματα των μετοχών των εταιρειών με ψηφιακά tokens. Τα tokens μηδενικής προμήθειας προκρίνουν στους κατόχους, επιστροφές κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων.

Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν μόλις το ένα εκατοστό ενός κανονικού αποθέματος. Τέτοιες συναλλαγές μπορούν να διακανονιστούν μόνο από τη Binance USD (BUSD), stablecoin βασισμένο στο αμερικανικό δολάριο που εκδίδεται από τη Binance. Οι υποκείμενες μετοχές βρίσκονται υπό την επιτήρηση μιας τρίτης χρηματιστηριακής εταιρείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Binance. Δεν είναι σαφές ποια χρηματιστηριακή εταιρεία είναι ο θεματοφύλακας όπως επίσης και το πού βρίσκεται.

Η δημοσίευση ανακοινώσεων που διαφημίζουν ένα χρεόγραφο token θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόσκληση που ισοδυναμεί με “διαπραγμάτευση” τίτλων, ανέφερε στο report. Η SFC θεωρεί πως τα χρεόγραφα token «ίσως και να μην διαφέρουν από τα κανονικά χρεόγραφα», σύμφωνα με τη δήλωσή της σχετικά με τα χρεόγραφα tokens τον Μάρτιο του 2019. Η Binance δεν είχε απαντήσει σε αιτήματα για σχόλια μέχρι στιγμής.

Το πρώτο token μετοχών που εκδόθηκε από την Binance υποστηρίζεται από τις μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla. Η Binance πρόσθεσε επίσης tokens που αντιπροσωπεύουν την $COIN μετοχή της Coinbase μετά τη είσοδο της στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ οι τράπεζες και οι πλατφόρμες συναλλαγών στη Σιγκαπούρη έχουν ανοίξει υπηρεσίες συναλλαγών χρεογράφων token, για το λόγο του ότι δεν είναι τόσο αυστηροί οι οικονομικοί κανονισμοί σε τέτοια tokens, σε πολλές άλλες περιοχές όπως η ηπειρωτική Κίνα και τις ΗΠΑ, εξακολουθούν να τα περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή: Coindesk

Back to top button