Ethereum

Το Ethereum συνεχίζει το bull run, η τιμή του ξεπερνά τα $4.000 για πρώτη φορά

Το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο δεν φαίνεται να σταματά τη μετεωρική του άνοδο.

Το Ethereum (ETH) έφτασε τα $4.000 για πρώτη φορά στις 10 Μαΐου, περνώντας το ψυχολογικά σημαντικό εμπόδιο του σε πολλαπλά ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένου της Coinbase. Το νέο ορόσημο έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά το σπάσιμο του ρεκόρ των $3.000.

Διάγραμμα κεριών ETH/USD 4 ωρών (Coinbase).
Πηγή: Tradingview

Την περασμένη εβδομάδα, το ETH ξεπέρασε την Bank of America ως το 28ο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο. Αλλά στα $454,49 δισεκατομμύρια από σήμερα, το ETH έχει πλέον επισκιάσει το market cap των βασικών κολοσσών των καταναλωτών Wal-Mart και Johnson και χτυπά την πόρτα της JPMorgan Chase — της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Ένας λόγος της αύξησης μπορεί να συνδέεται με την αύξηση του θεσμικού ενδιαφέροντος για το ίδιο το περιουσιακό στοιχείο. Αυτή την εβδομάδα, σε έκθεση της Coinshares ανέφερε ότι κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγόρασαν πάνω από $30 εκατομμύρια σε ETH στα τέλη Απριλίου. Πιστεύεται ότι οι διαχειριστές χρημάτων, κατέχουν τώρα $13,9 δισεκατομμύρια σε  ETH ή νομίσματα με ETH αλυσίδα.

Ομοίως, σημειώθηκαν σημαντικά βήματα στην υιοθέτηση. Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει ομόλογο $120 εκατομμυρίων για το μεγαλύτερο επίπεδο του κόσμου σε συνεργασία με μεγάλες τραπεζικές οντότητες όπως η Goldman Sachs. Επιπλέον, η ανάπτυξη αποκεντρωμένης χρηματοδότησης — μία από τις βασικές κοινότητες του Ethereum και περιπτώσεις χρήσης — συνεχίζεται με αξιοσημείωτο ρυθμό.

Ωστόσο, οι πιο σημαντικοί καταλύτες στον ορίζοντα είναι το ζευγάρι των σημαντικών αναβαθμίσεων υποδομής στο δίκτυο: EIP-1559 και ETH 2.0. Το EIP-1559, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συμπεριληφθεί στο hard fork του «Λονδίνου», θα περιλαμβάνει την αναμόρφωση της δομής των τελών του ETH και αναμένεται να μειώσει σημαντικά τα gas fees, καθιστώντας παράλληλα το ETH πιο αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο.

Το ETH 2.0, με τη σειρά του, θα μετατρέψει το δίκτυο σε ένα μοντέλο συναίνεσης απόδειξης του μεριδίου, το οποίο αναμένεται να μειώσει την πίεση πώλησης και να ενθαρρύνει την κατοχή του περιουσιακού στοιχείου.

Η αξιοσημείωτη πορεία έχει προκαλέσει ακόμη και νέες εικασίες ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα “flippening” στον ορίζοντα – ένα πολυαναμενόμενο γεγονός μεταξύ της κοινότητας Ethereum όπου το ETH ξεπερνά το BTC στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button