Ethereum

Το Ethereum θα μπορούσε να ξεπεράσει το Bitcoin ως μέσο αποθήκευσης αξίας, λέει η Goldman Sachs

Ενώ είναι bullish στο Ether, η Goldman αρνήθηκε την ανωτερότητα των crypto-νομισμάτων έναντι του χρυσού όταν ερωτήθηκε ποιο περιουσιακό στοιχείο είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων ασφαλούς καταφυγίου.

Η αμερικανική πολυεθνική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs πιστεύει ότι το εγγενές crypto-νόμισμα του Ethereum blockchain έχει ό, τι χρειάζεται για να πάρει την θέση του Bitcoin (BTC) ως το κυρίαρχο crypto-νόμισμα αποθήκευσης αξίας.

Σύμφωνα με έκθεση του Business Insider την Τρίτη, η τράπεζα πιστεύει ότι οι περιπτώσεις χρήσης Ether (ETH), διαθέτουν σήμερα το υψηλότερο “δυναμικό”, όντας η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανάπτυξης έξυπνων συμβάσεων.

Η έκθεση ανέφερε το σημείωμα της Goldman την Τρίτη προς τους πελάτες οι οποίοι, ενώ ήταν bullish στο Ether, αρνήθηκαν την ανωτερότητα των crypto-νομισμάτων έναντι του χρυσού όταν ερωτήθηκαν ποιο περιουσιακό στοιχείο παίρνει την πρώτη θέση μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων ασφαλούς καταφυγίου.

“Ο χρυσός ανταγωνίζεται τα crypto-νομίσματα στον ίδιο βαθμό που ανταγωνίζεται άλλα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και κυκλικά εμπορεύματα”, ανέφερε το σημείωμα. “Θεωρούμε τον χρυσό ως αντιστάθμιση αμυντικού πληθωρισμού και τα crypto ως αντιστάθμιση κινδύνου για τον πληθωρισμό”.

Η Goldman δήλωσε επίσης ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των crypto-νομισμάτων αντιπροσωπεύει έναν άλλο παράγοντα κινδύνου που εμποδίζει την εκκολαπτόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων να είναι ένα ασφαλές μέρος για να σταθμεύσει κανείς την επένδυσή του.

Τα σχόλια απηχούν τις δηλώσεις του προηγούμενου μήνα από το τμήμα διαχείρισης καταναλωτών και πλούτου της τράπεζας, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα crypto-νομίσματα “δεν αποτελούν βιώσιμη επένδυση” για διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια.

Πηγή: Coindesk

Back to top button