Bitcoin

Το Bitcoin πέφτει καθώς ο Elon Musk δεν δίνει ξεκάθαρη εικόνα στο αν η Tesla έχει πουλήσει ή πρόκειτε να πουλήσει όλα της τα BTC

Ο Elon Musk απλά δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για το Bitcoin και το Doge.

Το Bitcoin έκανε πτώση 3,7% κοντά στα $45.100 το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του έχει πουλήσει ή θα μπορούσε σύντομα να πουλήσει όλα τα Bitcoin (BTC) που ξεπερνούν το $1 δισεκατομμύριο λόγω της κριτικής που δέχτηκε μετά την αναστολή του μεγαλύτερου crypto-νομίσματος στον κόσμο ως μορφή πληρωμής.

  • “Πράγματι”, ο Musk ανάρτησε στο Twitter (στις 21:48 ώρα Ελλάδος) σε απάντηση σε ένα tweet του @CryptoWhale, το οποίο ανέφερε ότι “οι Bitcoiners θα τραβάνε τα μαλλιά τους το επόμενο τρίμηνο όταν ανακαλύψουν ότι η Tesla πούλησε το υπόλοιπο απόθεμα των #Bitcoin της”.
  • Η τιμή του Bitcoin έπεσε αμέσως μετά το tweet, κοντά στα $45.100 και τελικά βυθίστηκε στα $44.459,02 πριν ανακάμψει.
Ζεύγος συναλλαγών BTC/USD στη Coinbase.
Πηγή: TradingView, Coindesk
  • Στις πρόσφατες συναλλαγές, το Bitcoin είχε ανακάμψει λίγο στα $45.627,90, με πτώση 4,98% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinDesk 20.
  • Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Musk ανάρτησε στο Twitter επίσης στον Peter McCormack, ο οποίος δημοσίευσε ένα thread στο Twitter σχετικά με την κριτική του Musk για το Bitcoin και την υποστήριξη για το Dogecoin (DOGE), λέγοντας ότι “αντιπαθητικά threads όπως αυτό με κάνουν να θέλω να τα βάλω όλα στο Doge”.
  • Την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, το Dogecoin (DOGE) διαπραγματευόταν στα $0,508, με πτώση 0,45% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinDesk 20.
  • Ο Musk στις 12 Μαΐου ανακοίνωσε ότι η Tesla διακόπτει τις πληρωμές μέσω Bitcoin λόγω ανησυχιών σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, που έδωσε πτωτική πορεία στο Bitcoin κατά $2.000.

Πηγή: Coindesk

Back to top button