Bitcoin

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $30K για πρώτη φορά σε 4 εβδομάδες

Η Wall Street βλέπει “μεγάλη άγνεια” και η τρέχουσα νευρικότητα με τον ιό προκαλεί πανικό στην πώληση σε κάθε περιουσιακό στοιχείο με κορυφαίες επιδόσεις, όπως και το Bitcoin, δήλωσε ένας αναλυτής.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα $30.000, πέφτοντας κάτω από ένα εύρος συναλλαγών που κατείχε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και ενδεχομένως δημιουργώντας το μεγαλύτερο crypto-νόμισμα για βαθύτερη πτώση των τιμών.

Το crypto-νόμισμα διαπραγματευόταν περίπου $29.998 κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου και έχει πέσει περίπου 5% την τελευταία εβδομάδα.

Το Bitcoin έχει κλειδωθεί στο ευρύ εύρος τιμών από $30.000 έως $40.000 από τα μέσα Μαΐου και έσπασε για λίγο κάτω από το όριο των $30.000 στις 22 Ιουνίου. Το crypto-νόμισμα διαπραγματεύεται φευγαλέα στα $29.700 την ημέρα, όταν η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διέταξε τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας να σταματήσουν να διευκολύνουν τις συναλλαγές crypto-νομισμάτων.

“Περιμένω μια ισχυρή βουτιά προς τα $22 χιλιάδες “, δήλωσε ο Patrick Heusser, επικεφαλής συναλλαγών στην Crypto Finance AG, σε συνέντευξη με τηλεγράφημα τη Δευτέρα.

Η Wall Street βλέπει “μεγάλη άγνεια” στην αγορά και η τρέχουσα νευρικότητα του ιού προκαλεί την ευρεία πώληση σε κάθε περιουσιακό στοιχείο με κορυφαίες επιδόσεις λόγο του πανικού, με το Bitcoin όντας ακριβώς στην κορυφή αυτής της λίστας, σύμφωνα με τον Edward Moya, ανώτερο αναλυτή αγοράς στην Oanda.

Η Moya είπε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να είναι ευάλωτο σε μια ξαφνική συντριβή προς το επίπεδο των $20.000, το οποίο “θα πρέπει να προσελκύσει πολλούς θεσμικούς αγοραστές που περιμένουν υπομονετικά στο περιθώριο”.

“Εάν το ξεπούλημα του χρηματιστηρίου ενταθεί, το Bitcoin και το Ethereum θα επεκτείνουν εύκολα τις μειώσεις τους”, δήλωσε ο Moya.

Η Katie Stockton, ιδρύτρια και διευθύνουσα εταίρος της Fairlead Strategies, δήλωσε ότι η φάση ενοποίησης που βιώνει επί του παρόντος το Bitcoin είναι “ουδέτερη”.

Αλλά κατά την άποψή της, είπε, “ένα ξέσπασμα είναι πιο πιθανό από μια κατάρρευση”.

Τον Απρίλιο, το δίκτυο του Bitcoin ήταν “τόσο ζωντανό, που δεν ήταν δύσκολο να υποστηρίξει τις τιμές πάνω από $50K”, δήλωσε ο Charles Morris, ιδρυτής της ByteTree Asset Management.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ο Morris, το επίπεδο της δραστηριότητας του δικτύου έχει καταρρεύσει.

“Τώρα είναι περισσότερο σύμφωνα με μια τιμή bitcoin $15K από ό, τι ένα $50K”, είπε.

Το Bitcoin έφτασε λίγο κάτω από τα $65.000 στα μέσα Απριλίου.

Πηγή: Coindesk

Back to top button