Blockchain ειδήσεις

Το λιμάνι του Μπουένος Άιρες θα εκσυγχρονίσει το θαλάσσιο σύστημα με τη χρήση του blockchain

Το λιμάνι του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή πρόκειται να λάβει ένα τεχνολογικό λίφτινγκ με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών του λιμανιού.

  • Η Γενική Λιμενική Αρχή, φορέας που βασίζεται στο Υπουργείο Μεταφορών, προκήρυξε διαγωνισμό για την αναβάθμιση της πλατφόρμας θαλάσσιας εφοδιαστικής, σύμφωνα με ανακοίνωση την Παρασκευή.
  • Γνωστή ως e-PuertoBUE, η πλατφόρμα επεξεργάζεται ναυτιλιακές γραμμές, συντήρηση στόλου και τελωνειακές αλληλεπιδράσεις μεταξύ άλλων εργασιών και βασίζεται εν μέρει στη φυσική γραφειοκρατία.
  • Η blockchain εφαρμογή θα λειτουργήσει ως “ψηφιακός συμβολαιογράφος”, αποτρέποντας τις αλλαγές των πληροφοριών κατά τη διεξαγωγή μεθόδων ιχνηλασιμότητας και παρέχοντας ένα ασφαλές πλαίσιο.
  • Συγκεκριμένα, το blockchain θα βοηθήσει στις διαδικασίες τεκμηρίωσης, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών αποστολής, των ηλεκτρονικών δελτίων αποστολής, της δήλωσης επικίνδυνων εμπορευμάτων, μεταξύ άλλων.
  • Η χρήση του blockchain για θαλάσσιες διαδικασίες δεν είναι κάτι νέο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, πολλοί φορείς εκμετάλλευσης λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες άρχισαν να αναπτύσσουν την τεχνολογία σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τη διαφάνεια και να επιταχύνουν διάφορες λειτουργίες κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Πηγή: Coindesk

Back to top button