Stablecoins

Το Ελ Σαλβαδόρ μπορεί και να εκδώσει το δικό του stablecoin

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδέλφια του Προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele παρουσίασαν το σχέδιο σε ξένους επενδυτές.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να λανσάρει ένα εγγενές crypto-νόμισμα το οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν για υπηρεσίες, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής η λατινοαμερικάνικη ψηφιακή εφημερίδα El Faro.

Ο Ibrajim και ο Yusef Bukele, οι αδελφοί του προέδρου της χώρας, Nayib Bukele, δήλωσαν στους υποψήφιους επενδυτές ότι το crypto-νόμισμα, το οποίο επί του παρόντος αναφέρεται ως Colon δολάριο, θα εισαχθεί μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικαλέστηκε βιντεοσκοπήσεις των αδελφών που συζητούν την πρόταση με αυτούς τους επενδυτές.

Τα αδέλφια είπαν ότι εκπροσωπούσαν τον πρόεδρο, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία βασίστηκε επίσης σε έγγραφα που είχε λάβει η El Faro. Τα νέα έρχονται εβδομάδες μετά τη συντριπτική έγκριση από την κυβέρνηση της χώρας της Κεντρικής Αμερικής του νόμου περί του Bitcoin του προέδρου, ο οποίος θα αντιμετωπίζει το αρχικό crypto-νόμισμα ως νόμιμο χρήμα και θα απαιτεί από όλες τις επιχειρήσεις να το αποδεχτούν ως πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες μέχρι το Σεπτέμβριο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ δήλωσε στην El Faro ότι το σχέδιο “απορρίφθηκε”, ωστόσο η εφημερίδα, επικαλούμενη άγνωστη πηγή, ανέφερε ότι τα σχέδια βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αδελφοί του προέδρου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Cardano, WhizGrid και Algorand σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: Coindesk

Back to top button