Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (12-18 Απριλίου)

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό της περιμένοντας το ψηφιακό ευρώ, λέει η ConsenSys exec

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τεθεί σε κίνδυνο εάν περιμένει για πάρα πολύ καιρό να εκδώσει ψηφιακό ευρώ, σύμφωνα με στέλεχος της μεγάλης εταιρείας κρυπτονομισμάτων ConsenSys. Η Monica Singer μίλησε για οφέλη και ευκαιρίες που προσφέρει η CBDC σε πάνελ της Δευτέρας με τον ηγέτη ψηφιακού μετασχηματισμού BNP Paribas CIB Dean Demellweek και τον Philipp Sandner, καθηγητή στο Κέντρο Blockchain της Σχολής της Φρανκφούρτης.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ΕΚΤ αναμένει να αποφασίσει εάν θα αρχίσει να πειραματίζεται με ένα ψηφιακό ευρώ έως τα μέσα του 2021. Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde πιστεύει ότι η υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής CBDC θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Εν τω μεταξύ, ορισμένες χώρες όπως η Κίνα πειραματίζονται ενεργά με ένα CBDC από τον Απρίλιο του 2020.

Πηγή: Cointelegraph

Το DOGE περνά το Uniswap και το Litecoin για να γίνει το 8ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με κεφαλαιοποίηση της αγοράς

Η τιμή του Dogecoin έχει αυξηθεί φαινομενικά χωρίς καμία επιρροή από εξέχουσες προσωπικότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σημαντικές εξελίξεις στο έργο. Σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap, η τιμή του Dogecoin (DOGE) είναι πάνω από $0,18 κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, με χρηματιστηριακή αξία περίπου $23,8 δισεκατομμυρίων. Το πιο πρόσφατο ράλι του token είχε την αύξηση των τιμών του πάνω από 63% τις τελευταίες 24 ώρες, περνώντας τόσο το Uniswap (UNI) όσο και το Litecoin (LTC) και έγινε το 8ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βαση το market cap του.

Περισσότερα καταστήματα λιανικής έχουν υιοθετήσει το νόμισμα ως τρόπο πληρωμής τις τελευταίες ημέρες. Την Τρίτη, ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί Doge κατά την επαναλειτουργία ως πληρωμή για τραπέζια, ποτά και εμπορεύματα.

Πηγή: Cointelegraph

Ο επίτροπος του Μαϊάμι θέλει να αφήσει τους κατοίκους να πληρώνουν φόρους με Bitcoin

Ένας επίτροπος της κομητείας miami-Dade υποστηρίζει ένα νέο ψήφισμα που επιτρέπει στους κατοίκους να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) για να πληρώνουν τοπικούς φόρους. Ο Επίτροπος της Κομητείας Cohen Higgins έχει φέρει ένα ψήφισμα στην Υποδομή του Μαϊάμι-Ντέιντ. Η ειδική ομάδα θα εξετάσει τη σκοπιμότητα να επιτραπεί στους κατοίκους να πληρώνουν τους φόρους της κομητείας τους, καθώς και να πληρώνουν για τέλη και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum (ETH) και Litecoin (LTC).

Ο Hemang Subramanian, επίκουρος καθηγητής με επίκεντρο το blockchain στην επιχειρηματική σχολή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα, πρότεινε ότι τα crypto θα μπορούσαν να είναι ελκυστικά για τους κατοίκους του Μαϊάμι λόγω του μεγάλου πληθυσμού της πόλης που προέρχεται από άλλες χώρες.

Πηγή: Cointelegraph

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εκδίδει ομόλογα με τεχνολογία blockchain

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο ανήκει σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διερευνά την τεχνολογία blockchain για την έκδοση ψηφιακών ομολόγων. Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, η ΕΤΕ προσέλαβε μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Banco Santander και η Société Générale για να εξετάσουν μια πιθανή συμφωνία που αφορά ένα ομόλογο σε ευρώ που εκδίδεται σε blockchain.

Η είδηση δημοσιεύτηκε καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να αποφασίσει εάν θα αρχίσει να διερευνά ένα ψηφιακό ευρώ. Στα τέλη Μαρτίου, η Πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde ανέφερε ότι η πρωτοβουλία για το ψηφιακό ευρώ θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε περίπτωση που αποφασίσει η τράπεζα να προχωρήσει με πιλοτικό πρόγραμμα.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button