Business ειδήσεις

Τα tweets του Musk “Κατέστρεψαν ζωές”, λένε οι Anonymous στοχεύοντας τον CEO της Tesla

Το βίντεο κατηγορεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla ότι διέκοψε το Bitcoin ως μέσω πληρωμής προκειμένου να διατηρήσει τις κρατικές επιδοτήσεις.

Ένα βίντεο στο YouTube που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την ομάδα χάκερ Anonymous στοχεύει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla και της SpaceX Elon Musk, λέγοντας ότι τα tweets του που έχουν συγκλονίσει τις αγορές crypto-νομισμάτων έχουν “καταστρέψει ζωές”, σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων που είδαν “τα όνειρά τους να ρευστοποιούνται εξαιτίας της ψυχικής διαταραχής του”.

  • Δεδομένης της φύσης και του ονόματος της αποκεντρωμένης ομάδας χάκερ, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με 100% βεβαιότητα ότι το βίντεο δημιουργήθηκε από ένα μέλος ή μέλη των Anonymous. Ακόμα το βίντεο φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων βίντεο που γίνονται αποδεκτά ότι έχουν δημιουργηθεί από μέλη της ομάδας.
  • Φορώντας τη μάσκα-σήμα κατατεθέν της ομάδας Guy Fawkes και χρησιμοποιώντας έναν μετατροπέα φωνής, ο αφηγητής του βίντεο κατηγορεί τον Musk ότι είναι κάτι περισσότερο από ένας “κακός” από τις ταινίες του James Bond, κάποιος με μια προσεκτικά καλλιεργημένη εικόνα ως οραματιστής που είναι μια μεταμφίεση για “τίποτα περισσότερο από έναν άλλο ναρκισσιστή πλούσιο τύπο που είναι απελπισμένος για προσοχή”.
  • Αφού αμφιταλαντευόταν για το περιβαλλοντικό και εργασιακό ρεκόρ του Musk, το βίντεο μηδενίστηκε στην πρόσφατη ανάμειξη του Musk με τα crypto-νομίσματα και είπε ότι ο Musk γύρισε την πλάτη του μόνο και μόνο στο Bitcoin (BTC) επειδή φοβόταν ότι η Tesla θα έχανε τις κρατικές επιδοτήσεις.
  • “Τώρα πιστεύεται ευρέως ότι έχεις αναγκαστεί να καταγγείλεις την εμπλοκή της εταιρείας σου με το Bitcoin, προκειμένου να διατηρήσεις αυτό το πράσινο κυβερνητικό χρήμα να ρέει στα ταμεία της Tesla”, αναφέρει το βίντεο.
  • Η ομάδα χάκερ σχολιάζει επίσης και την πρόσφατη κίνηση του Musk στο να δημιουργήσει ένα συμβούλιο με Bitcoin miners, μια προσπάθεια για να πάρει τον έλεγχο της βιομηχανίας.
  • Το βίντεο έκανε κάποια πολύ σκληρά σχόλιά για τα πρόσφατα tweets του Musk που βοήθησαν να εξαλειφθούν δισεκατομμύρια δολάρια αξίας από την αγορά των crypto-νομισμάτων, λέγοντας “Εκατομμύρια ιδιώτες επενδυτές βασίζονταν πραγματικά στα κέρδη τους από τα crypto-νομίσματα για να βελτιώσουν τη ζωή τους…. Καθώς σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι είδαν “τα όνειρά τους να ρευστοποιούνται εξαιτίας της ψυχικής σου διαταραχής και συνεχίζεις να τους κοροϊδεύεις με memes μέσα από την άνεση από μία από τις επαύλεις σου που κοστίζουν εκατομμύρια.”
  • Το βίντεο, το οποίο κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου έχει 1,2 εκατομμύρια προβολές, τελειώνει με μια παραλλαγή της υπογραφής της ομάδας. “Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο δωμάτιο, αλλά τώρα τα έβαλες με κάποιον στα μέτρα σου. Είμαστε οι Anonymous! Είμαστε λεγεώνα! Να μας περιμένετε.”
  • Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν δημοσιεύσει ένα αντίγραφο του βίντεο στην ροή του Twitter του Musk, ο CEO της Tesla δεν έχει ακόμη απαντήσει. Ωστόσο, ο Musk δημοσίευσε ένα tweet το απόγευμα του Σαββάτου που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απάντηση. Στο tweet, ο Musk είπε απλά “Μην σκοτώνεις αυτό που μισείς. Σώσε αυτό που αγαπάς.” Επιπλέον, η εικόνα προφίλ του Musk άλλαξε σε μαύρο φόντο που θα μπορούσε να είναι μια αναφορά στο χρώμα που σχετίζεται περισσότερο με τους Anonymous.

 Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση του βίντεο:

Χαίρεται κόσμε, Αυτό είναι ένα μήνυμα από τους Anonymous, για τον Elon Musk.

Τα τελευταία χρόνια έχεις απολαύσει μια από τις πιο ευνοϊκές φήμες από οποιονδήποτε στην τάξη των δισεκατομμυριούχων επειδή έχεις αξιοποιήσει την επιθυμία του ότι πολλοί από εμάς πρέπει να ζήσουν σε έναν κόσμο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εξερευνήσουν το διάστημα, αλλά πρόσφατα η προσεκτικά δημιουργημένη δημόσια σου εικόνα εκτίθεται και οι άνθρωποι αρχίζουν να σε βλέπουν ως έναν άλλο ναρκισσιστή πλούσιο τύπο που είναι απελπισμένος για προσοχή.

Φαίνεται ότι η προσπάθειά σου να σώσεισ τον κόσμο είναι ριζωμένη πιο πολύ σε ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας και σωτηρίας παρά πραγματικής ανησυχίας για την ανθρωπότητα. Αυτό είναι προφανές για τους υπαλλήλους σου εδώ και πολύ καιρό που αντιμετωπίζουν τις ανυπόφορες συνθήκες υπό τις διαταγές σου εδώ και χρόνια.

Είναι επίσης προφανές ότι μικρά παιδιά που εργάζονται στα υπερπόντια ορυχεία λιθίου σου που καταστρέφουν και το τοπικό περιβάλλον. Φαίνεται ότι είσαι πρόθυμος να οργανώσεις πραξικοπήματα προκειμένου να εγκαταστήσετε δικτάτορες σε μέρη όπου εξορύσσονται τα τοξικά προϊόντα σου. Έχεις στεφθεί έστω και πρόωρα “Αυτοκράτορας του ‘Αρη”, ένα μέρος όπου θα στέλνεις ανθρώπους να πεθαίνουν.

Οι υποστηρικτές σου παραβλέπουν αυτά τα ζητήματα επειδή επικεντρώνονται στο δυνητικό καλό που μπορούν να φέρουν τα έργα σου στον κόσμο, αλλά δεν είσαι το μόνο σόου στην πόλη και ο ανταγωνισμός σου γίνεται όλο και πιο έντονος κάθε μέρα που περνά.

Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που εργάζονται για την εξερεύνηση του διαστήματος και τα ηλεκτρικά οχήματα, απλά είσαι ο μοναδικός Διευθύνων Σύμβουλος που έχει κερδίσει την λατρεία του κόσμου που έρχεται μέσω της δημοσίευσης και τους ψαρεύεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν μαθαίνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του εισοδήματος της Tesla δεν προέρχεται από την πώληση αυτοκινήτων, προέρχεται από κρατικές επιδοτήσεις – πουλώντας πιστώσεις φόρου άνθρακα για την καινοτομία σου με καθαρή ενέργεια

Αυτό τεχνικά δεν είναι η καινοτομία σου όμως επειδή δεν είσαι στην πραγματικότητα ο ιδρυτής της Tesla. Απλά αγόρασες την εταιρεία από δύο άτομα πολύ πιο έξυπνα από εσάς – τον Martin Eberhard και τον Marc Tarpenning

Η Tesla έχει επίσης βγάλει περισσότερα χρήματα κρατώντας Bitcoin για μερικούς μήνες από ό, τι σε χρόνια πώλησης αυτοκινήτων.

Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι αυτά τα Bitcoin αγοράστηκαν με χρήματα από αυτές τις κρατικές επιδοτήσεις.

Τώρα πιστεύεται ευρέως ότι έχεις αναγκαστεί να καταγγείλεις την εμπλοκή της εταιρείας σου με το Bitcoin, προκειμένου να διατηρήσεις αυτό το πράσινο κυβερνητικό χρήμα να ρέει στα ταμεία της Tesla.

Το επιχείρημα της χρήσης ενέργειας σχετικά με την εξόρυξη proof-of-work είναι μια πολύ λεπτή συζήτηση που απαιτεί μια αρκετά περίπλοκη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και του τρόπου με τον οποίο η υπερβολική ενέργεια σπαταλάται από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αναζητείται από τους miners.

Αυτή είναι μια συζήτηση που κάνεις για πάνω από ένα χρόνο και γνωρίζεις πολύ καλά, αλλά μόλις απειλήθηκε η κύρια πηγή εισοδήματός σου, παρίστανες ότι είσαι ανίδεος σε μια προσπάθεια να το παίξεις και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια, η κίνησή σου να δημιουργήσεις ένα συμβούλιο Bitcoin miners θεωρήθηκε δικαίως ως μια προσπάθεια συγκέντρωσης της βιομηχανίας για να πάρεις τον έλεγχό.

Διαβάζοντας τα σχόλια στις αναρτήσεις σου στο Twitter, φαίνεται ότι τα παιχνίδια που έχεις παίξει με τις crypto αγορές έχουν καταστρέψει ζωές.

Εκατομμύρια ιδιώτες επενδυτές βασίζονταν πραγματικά στα κέρδη τους από τα crypto-νομίσματα για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα καταλάβεις ποτέ επειδή γεννήθηκες στον κλεμμένο πλούτο ενός σμαραγδένιου ορυχείου απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής και δεν έχεις κάποια ιδέα για το πώς είναι ο αγώνας για τους περισσότερους εργαζόμενους στον κόσμο.

Φυσικά, πήραν το ρίσκο για τον εαυτό τους όταν επένδυσαν και όλοι γνωρίζουν να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλη διακύμανση στα crypto-νομίσματα, αλλά τα Tweets σου αυτή την εβδομάδα δείχνουν μια σαφή αδιαφορία για τον μέσο εργαζόμενο.

Καθώς σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι είδαν τα όνειρά τους να ρευστοποιούνται εξαιτίας της ψυχικής σου διαταραχής και συνεχίζεις να τους κοροϊδεύεις με memes μέσα από την άνεση από μία από τις επαύλεις σου που κοστίζουν εκατομμύρια.

Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο δωμάτιο, αλλά τώρα τα έβαλες με κάποιον στα μέτρα σου.

Είμαστε οι Anonymous!

Είμαστε Λεγεώνα!

Να μας περιμένεις.

Πηγή: Coindesk

Back to top button