Αγορά

Παρά τη ρυθμιστική αβεβαιότητα, οι crypto επενδύσεις στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 19.900% μέσα σε ένα χρόνο

Ανεπηρέαστοι από τις επίμονες απειλές για νέα καταστολή των crypto-νομισμάτων από τους νομοθέτες, οι Ινδοί επενδυτές έχουν συσσωρεύσει $38,8 δισεκατομμύρια σε crypto-νομίσματα τον τελευταίο χρόνο.

Παρά το αβέβαιο ρυθμιστικό κλίμα της Ινδίας όσον αφορά τα crypto-νομίσματα, οι επενδύσεις στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, σε εθνικό επίπεδο έχουν αυξηθεί κατά περίπου 19.900% τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης blockchain Chanalysis που δημοσίευσε το Bloomberg στις 28 Ιουνίου, οι επενδύσεις σε crypto-νομίσματα αυξήθηκαν στα μέσα του 2020 πριν γίνουν παραβολικές καθώς οι αγορές αυξήθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά προς το τέλος του τέταρτου τριμήνου.

Η Chainalysis εκτιμά ότι το σύνολο των επενδύσεων σε crypto-νομίσματα σε ολόκληρη την Ινδία αυξήθηκε από $200 εκατομμύρια σε $40 δισεκατομμύρια σε περίπου ένα έτος, με την εταιρεία να εκτιμά ότι 15 εκατομμύρια Ινδοί επενδύουν σε crypto-νομίσματα.

Μηνιαία αξία fiat νομισμάτων που επενδύεται στα crypto-νομίσματα στην Ινδία
Πηγή: Chainalysis-Bloomberg

Τα στοιχεία καταδεικνύουν το θετικό αντίκτυπο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας τον Μάρτιο του 2020 να ανατρέψει την απαγόρευση της Reserve Bank of India για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που παρέχουν τραπεζικές υπηρεσίες σε εταιρείες που λειτουργούν με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, δεν ήταν εντελώς ομαλή η πορεία για τον τομέα των crypto-νομισμάτων της Ινδίας από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο έθεσε την RBI απαγόρευση τον περασμένο Μάρτιο, με τους νομοθέτες να απειλούν συχνά με νέες νομοθεσίες που απαγορεύουν τα crypto-νομίσματα τους τελευταίους 15 μήνες.

Παρά τις επίμονες απειλές για νέα ρυθμιστική καταστολή, ο Sandeep Goenka, συνιδρυτής του τοπικού ανταλλακτηρίου ZebPay, τόνισε τις αυξανόμενες ορέξεις για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των Ινδών ηλικίας 18 έως 35 ετών, σημειώνοντας προτίμηση να επενδύσουν σε crypto-νομίσματα έναντι του χρυσού. Είπε στο Bloomberg:

Το βρίσκουν πολύ πιο εύκολο να επενδύσουν στα crypto-νομίσματα απ’ ό,τι στο χρυσό επειδή η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή. Μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, μπορείτε να αγοράσετε crypto-νομίσματα, δεν χρειάζεται να το επαληθεύσετε τα στοιχεία σας, σε αντίθεση με το χρυσό.

Ο 32χρονος τοπικός επιχειρηματίας, Richi Sood, είναι μεταξύ εκείνων που έχουν στραφεί μακριά από το χρυσό και υπέρ των crypto-νομισμάτων. Ο Sood έχει επενδύσει περισσότερα από $13.000 σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από το Δεκέμβριο, έχοντας εξαργυρώσει ένα μέρος της θέσης του όταν το BTC έσπασε πάνω από $50.000 το Φεβρουάριο πριν επανεπενδυθεί εν μέσω του πρόσφατου κραχ.

“Προτιμώ να βάλω τα χρήματά μου σε crypto-νομίσματα παρά σε χρυσό. Τα crypto-νομίσματα είναι πιο διαφανή από το χρυσό ή την ιδιοκτησία και οι αποδόσεις είναι περισσότερες σε σύντομο χρονικό διάστημα”, είπε.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button