Bitcoin

Ο Elon Musk δήλωσε ότι Bitcoin “πρέπει” να ενταχθεί στο Lightning Network ώστε να κλιμακωθεί

Ένα δίκτυο μονού επιπέδου όπως το Bitcoin θα μπορούσε να αναλάβει όλες τις συναλλαγές των ανθρώπων στο μέλλον, ανέφερε ο διευθύνων Σύμβουλος της Tesla την Παρασκευή.

Ο Elon Musk μπήκε σε μια συζήτηση για το Bitcoin (BTC) σε ένα thread στο Twitter, λέγοντας ότι το δίκτυο πληρωμών Layer-2 Lightning είναι “απαραίτητο”.

  •  «Ο αριθμός των επιπέδων εξαρτάται από το προβλεπόμενο εύρος ζώνης και τους υπολογισμούς, όπου και οι δύο αυξάνονται ραγδαία, πράγμα που σημαίνει ότι το δίκτυο ενός επιπέδου (π.χ. μόνο του Bitcoin) μπορεί να αναλάβει όλες τις ανθρώπινες συναλλαγές στο μέλλον», ανάρτησε στο Twitter την Παρασκευή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla.
  •  Ωστόσο μέχρι τότε, το Lighting Network είναι απαραίτητο για την παροχή του απαιτούμενου εύρους ζώνης, υποστήριξε.
  •  Το Lightning Network είναι ένα επίπεδο στην κορυφή του blockchain του Bitcoin που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές, επιτρέποντας την δημουργια  καναλιών από τους χρήστες για την αποστολή και λήψη πληρωμών.
  •  Ο Musk έχει επίσης απαντήσει σε μια συζήτηση στο Twitter σχετικά με τη χρήση ενέργειας του Bitcoin, ο λόγος που αναφέρθηκε για την πρόσφατη στροφή της Tesla στην αποδοχή του crypto-νομίσματος ως τρόπο πληρωμής.
  •  Πρότεινε στους 10 κορυφαίους mining οργανισμούς να διενεργούν ελέγχους της ποσότητας ανανεώσιμης ενέργειας που χρησιμοποιείται στις δραστηριότητές τους ως ένας τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος.

Πηγή: Coindesk

Back to top button