Bitcoin

Ο Elon Musk αποδέχεται την πρόσκληση του Jack Dorsey να συζητήσουν για την υιοθέτηση του Bitcoin

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

  • Ο Elon Musk αποδέχεται την πρόσκληση του Jack Dorsey να συζητήσει τη θεσμική υιοθέτηση του Bitcoin.
  • Ο Musk αποδέχεται αφού πρώτα είχε επικρατήσει “τρολάρισμα”.

Ο Elon Musk αποδέχθηκε τελικά την πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter Jack Dorsey να συζητήσουν για την υιοθέτηση του Bitcoin και την ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα μετά το τρολάρισμα. Όλα ξεκίνησαν με τον Jack Dorsey να δημοσιεύει έναν σύνδεσμο προς το “The ₿ Word”, μια πρωτοβουλία που στοχεύει και αποσταθεροποιεί την κυρίαρχη αφήγηση γύρω από το Bitcoin και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να κατανοήσουν το πώς μπορούν να το υιοθετήσουν.

Ο Musk είχε προσπαθήσει νωρίτερα να αποφύγει την πρόσκληση με το χιούμορ του, αλλά τελικά ήρθε η ώρα να την αποδεχτεί.

Νωρίτερα σήμερα ο Musk έριξε άλλη μια “βολή” προς στο Bitcoin κοροϊδεύοντας Bitcoin maxis. Πόσταρε

“Πόσα Bitcoin maxis χρειάζονται για να βιδώσουν μια λάμπα;”

Η σχέση αγάπης-μίσους του Musk με το Bitcoin συνεχίζεται

Ο Musk μετατράπηκε από ήρωας του Bitcoin σε κακό του Bitcoin μέσα σε ένα τέταρτο και από την στιγμή που συνεχίζει το τρολάρισμα. Σε όλο αυτό ο Musk υποστήριξε ότι η Tesla εξακολουθεί να κατέχει την αγορά Bitcoin ύψους $1,5 δισεκατομμυρίων παρά τη μείωση της τιμής κατά το ήμισυ.

Το tweet του Musk έχει συχνά οδηγήσει σε διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά των crypto-νομισμάτων, κάτι που έχει χλευαστεί επίσης. Όλα ξεκίνησαν με την Tesla να διακόπτει την επιλογή πληρωμής Bitcoin μέσα σε λίγες εβδομάδες από την προσθήκη της, κατηγορώντας τις περιβαλλοντικές ανησυχίες. Ωστόσο, ο Musk υποστήριξε ότι η Tesla θα επανεξετάσει μόλις η εξόρυξη BTC γίνει πιο πράσινη.

Η άποψη του Jack Dorsey για το Bitcoin είναι αρκετά αντίθετη από αυτή του Musk και έχει πει ότι το Bitcoin είναι μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στη σύγχρονη ιστορία. Είχε πει νωρίτερα ότι αν χρειαστεί θα αφήσει τόσο το Square όσο και το Twitter για το Bitcoin. Ενώ ο Musk διαδίδει για τη συναίνεση εξόρυξης proof-of-stake πάνω από το Proof-of-work του Bitcoin, ο Dorsey πιστεύει ότι το POS είναι πιο συγκεντρωτικό και λιγότερο ασφαλές.

Η συζήτηση μεταξύ Musk και Dorsey θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετά ένα γεγονός παρόμοιο με την πρόσφατη διαστημική συζήτηση στο Twitter από τον Πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele με περισσότερους από 23.000 λάτρεις των crypto-νομισμάτων.

Πηγή: Coingape

Back to top button