Bitcoin

“Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς” : Οι αρχάριοι πανικοβάλλονται και πουλάνε, οι παλιοί φαίνεται να αγοράζουν

Τα tweets του Elon Musk παρακίνησαν την τελευταία πτώση.

Την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, το Bitcoin (BTC) διαπραγματευόταν στα $42.860,11, με πτώση 9,65% τις τελευταίες 24 ώρες, με βάση το CoinDesk 20. Η απότομη πτώση στην τιμή του ευθύνεται στα tweets από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla Elon Musk, στα οποία αρχικά απέτυχε να αρνηθεί κατηγορηματικά ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του έχει πουλήσει ή θα μπορούσε σύντομα να πουλήσει όλα της τα BTC αξίας άνω του $1 δισεκατομμυρίου. Αργότερα διευκρίνισε ότι η Tesla δεν είχε πωλήσει κανένα από τα BTC της.

Την Τετάρτη, ο Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla δεν θα δέχεται πλέον το Bitcoin ως μορφή πληρωμής λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Η τιμή μειώθηκε κατά σχεδόν 13% εκείνη την ημέρα, ή περισσότερο από $7.000, στο ανταλλακτήριο της Coinbase, σύμφωνα με το TradingView.

Στην ανάρτηση της Δευτέρας, η Glassnode, επικαλούμενη αρκετές βασικές μετρήσεις δεδομένων blockchain, ανέφερε ότι η διόρθωση της αγοράς έχει οδηγηθεί από νέους επενδυτές οι οποίοι πωλούν πανικόβλητοι.

Ο “βραχυπρόθεσμος κάτοχος SOPR”, ή STH-SOPR που φιλτράρει κέρματα ηλικίας κάτω των 155 ημερών, έπεσε πολύ κάτω από το βασικό όριο του 1, πράγμα που σημαίνει ότι οι νεότεροι νεοεισερχόμενοι στην αγορά φαίνεται να έχουν “πωληθεί πανικόβλητοι” και να έχουν πραγματοποιήσει “σημαντικές” απώλειες στις εισπνοές τους, σύμφωνα με τη Glassnode.

Η SOPR μετρά την καθαρή θέση κέρδους/ζημίας του Bitcoin που εκκρεμεί. Μια ένδειξη κάτω από το 1 υποδηλώνει ότι οποιοδήποτε bitcoin κινήθηκε εκείνη την ημέρα πωλείται κατά μέσο όρο με ζημία. Την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, το SOPR για τους μακροπρόθεσμους κατόχους έχει επίσης πτωτική τάση και η αξία του εξακολουθεί να είναι πάνω από 4.

aSOPR έναντι βραχυπρόθεσμου κατόχου SOPR
Πηγή: Glassnode
Μακροπρόθεσμος κάτοχος SOPR
Πηγή: Glassnode

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των διευθύνσεων συσσώρευσης Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς ο αριθμός των διευθύνσεων μη μηδενικού υπολοίπου μειώθηκε κατά περίπου 2,8% – υποδεικνύοντας ότι οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι αγοράζουν την τελευταία πτώση των τιμών, σύμφωνα με την ανάρτηση της Glassnode.

Ο αριθμός διευθύνσεων με μη μηδενικό υπόλοιπο bitcoin.
Πηγή: Glassnode

Με το Bitcoin να εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλότερη τιμή από ό, τι ήταν κατά τη διάρκεια της τελευταίου bull market, απαιτούνται μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων για να οδηγήσει σε πλήρη ανάκαμψη των τιμών, σύμφωνα με την έκθεση της Glassnode

Από την άλλη, τα blockchain δεδομένα μπορεί επίσης να υποδηλώνουν ότι η τρέχουσα διόρθωση θα μπορούσε να είναι “μια μεγαλύτερη υποχώρηση χρονικού πλαισίου σε έναν κύκλο ταύρων”.

“Τα αδύναμα χέρια συνθηκολόγησαν”, είπε η Glassnode. “Και τα ισχυρότερα χέρια εκμεταλεύτηκαν την πτώση και αγόρασαν φθηνότερα νομίσματα”

Πηγή: Coindesk

Back to top button