NFT

Ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba Taobao θα παρουσιάσει NFT εκθέματα στα εγκαίνια του

Το NEAR Protocol συνεργάζεται με την Web3Games και τον Κινέζο καλλιτέχνη Heshan Huang για την πώληση “ακινήτων” με έδρα τα NFT.

Η NEAR Protocol συνεργάζεται με την εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Web3Games και τον Κινέζο καλλιτέχνη Heshan Huang για να πουλήσει το Non-Fungible token (NFT) “ακίνητό” του κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Κατασκευαστών Taobao που χρηματοδοτείται από την Alibaba.

Το Taobao που ανήκει στην Alibaba, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, ξεκίνησε το φεστιβάλ το 2016 για να ενθαρρύνει νέους Κινέζους καλλιτέχνες και επιχειρηματίες να προωθήσουν την τέχνη τους στην έκθεσή του και να πουλήσουν το έργο τους μέσω της ιστοσελίδας. Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Εθνικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο στη Σαγκάη από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Τα NFTs, τα περισσότερα από τα οποία βασίζονται σε αποκεντρωμένες δημόσιες αλυσίδες με εγγενείς μάρκες, φαίνεται να έχουν επιβιώσει από την πρόσφατη καταστολή των crypto-νομισμάτων στην Κίνα. Ενώ η χώρα έκλεινε τις δραστηριότητες εξόρυξης και εμπορίας crypto-νομισμάτων, μια μεγάλη γκαλερί στο Πεκίνο φιλοξένησε έκθεση κρυπτο-τέχνης τον Απρίλιο.

Η NEAR δήλωσε φέτος ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ Κατασκευαστή Taobao περιλαμβάνει NFTs. Οι αγοραστές θα είναι σε θέση να τοποθετήσουν την παραγγελία τους στο Taobao και να κάνουν μια πληρωμή με το τοπικό κινεζικό νόμισμα, το renminbi, σύμφωνα με τον Huang.

Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι οι πιθανοί αγοραστές θα πρέπει να κάνουν κλικ μέσω ενός συνδέσμου και να εγγράψουν ένα πορτοφόλι NEAR για να διεκδικήσουν την ψηφιακή τέχνη τους NFT.

Τα ψηφιακά έργα τέχνης του Huang βρίσκονται σε ένα εικονικό συγκρότημα, όπου οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν τα ασυνήθιστα διαμορφωμένα και χαρακτηριστικά κτίρια NFT.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια οντότητα που συνδέεται με την Alibaba εμπλέκεται με τα NFTs.

Ο κινεζικός γίγαντας πληρωμών Alipay, ένας συνεργάτης της Alibaba, ξεκίνησε δύο ψηφιακά έργα τέχνης με έδρα το NFT τον Μάιο. Οι κάτοχοι της τέχνης θα τα βλέπουν στη σελίδα πληρωμής της εφαρμογής Alipay κάθε φορά που κάνουν μια αγορά. 16.000 αντίτυπα εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Λίγο μετά την πώληση, η Alipay διευκρίνισε ότι τα NFTs δεν είναι crypto-νομίσματα και δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε πολύ υψηλότερη τιμή.

Πηγή: Coindesk

Back to top button