Bitcoin

Ο αριθμός των ανοιχτών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin μειώνεται περισσότερο από το μισό σε 2 μήνες

Η έκθεση arcane Research αναφέρει ότι αυτή η πτωτική διαπραγμάτευση δείχνει ότι οι θεσμικοί επενδυτές είναι «προσεκτικοί» αυτή τη στιγμή.

Ο συνολικός αριθμός ανοιχτών συμβολαίων για την αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin βρίσκεται στα $11,3 δισεκατομμύρια, κάτω από 59% από την κορυφή των $27,3 δισεκατομμυρίων στις 13 Απριλίου σύμφωνα με την Arcane Research.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι πτωτικές συναλλαγές δείχνουν ότι οι θεσμικοί επενδυτές είναι “προσεκτικοί” αυτή τη στιγμή. Σημειώνει επίσης ότι τα τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin βρίσκονται σε οπισθοδρόμηση, πράγμα που σημαίνει ότι διαπραγματεύονται με έκπτωση στις τρέχουσες τιμές spot. Αυτό θεωρείται γενικά ένα bearish σήμα.

Ο αριθμός ανοιχτών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin μειώνεται
Πηγή: Arcane Research

Ο αριθμός ανοιχτών συμβολαίων για το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγο (CME) ως μερίδιο των συνολικών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin που ανέβαινε στα τέλη Μαΐου, τώρα διαπραγματεύεται προς τα κάτω. Ο αριθμός ανοιχτών συμβολαίων του CME βρίσκεται επί του παρόντος στο 12,2% της αγοράς συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό το τοποθετεί στην τέταρτη θέση, πίσω από τις πλατφόρμες λιανικής Binance (22,5% του συνολικού ανοικτού ενδιαφέροντος), OKEx (14%) και bybit (12,9%).

«Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι το θεσμικό ενδιαφέρον έχει μειωθεί», δήλωσε ο Nathan Cox, επικεφαλής επενδύσεων στο Two Prime. Ο Cox είπε ότι τα ιδρύματα παραμένουν “πεινασμένα” για τα crypto-νομίσματα στο σύνολό τους, αλλά η ικανότητά τους να παρέμβουν περιορίζεται από την πρόσφατη μεταβλητότητα στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι σημειώνουν ότι η μείωση της δραστηριότητας των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνει ότι και άλλοι συμμετέχοντες στην αγορά κάνουν πίσω.

“Αυτό που δείχνει είναι ότι πολλοί έμποροι λιανικής κάηκαν όταν η αγορά άρχισε να μειώνεται”, δήλωσε ο Patrick Heusser, επικεφαλής συναλλαγών στην Crypto Finance AG.

Παρ ‘όλα αυτά, η Cox της Two Prime παραμένει αισιόδοξη ότι οι μεγαλύτεροι επενδυτές θα αγοράσουν τη πτώση.

“Καθώς τα πράγματα σταθεροποιούνται, θα περίμενα να δω μεγάλους θεσμούς να ανακοινώνουν θέσεις, πιθανότατα να συσσωρεύονται σε αυτή την υποχώρηση”, ανέφερε.

Πηγή: Coindesk

Back to top button