Business ειδήσεις

Ο ανταγωνιστή της Tesla, σχεδίασε ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο κάνει εξόρυξη Bitcoin και Dogecoin

Το Spiritus θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που κάνει mining σε crypto-νομίσματα

H Καναδική εταιρεία κατασκευής ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων Daymak ανακοίνωσε ότι το πρώτο πρωτότυπο του Spiritus, το φουτουριστικό τρίκυκλο του, θα αρχίσει να εξορύσσει Bitcoin, Ethereum, Dogecoin και άλλα crypto-νομίσματα σήμερα.

Η διαδικασία θα μεταδοθεί δημόσια στην ιστοσελίδα της εταιρείας, με τους θεατές να μπορούν να παρακολουθούν τα κέρδη του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο.

Όπως αναφέρθηκε από την U.Today, ο Daymak αποκάλυψε αρχικά ότι το Spiritus θα ήταν σε θέση να εξορύξει crypto-νομίσματα από την 1η Ιουνίου.

Το χαρακτηριστικό αιχμής τροφοδοτείται από την πλατφόρμα Daymak Nebula, η οποία αναμένει επί του παρόντος την έγκριση για να πατενταριστεί.

Το πρωτότυπο του Spiritus είναι ενσωματωμένο σε μια ισχυρή GPU που ξεκινά την εξόρυξη crypto-νομισμάτων όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Το όχημα διαθέτει επίσης ένα Nebula Wallet που σχεδιάστηκε για να συλλέγει και να αποθηκεύει τα κέρδη από τον miner.

Άλλες κατασκευές ηλεκτρονικών αυτοκινήτων θα μπορούν να αγοράσουν άδεια προκειμένου να ενσωματώσουν τις πλατφόρμες Νεφελώματος στα δικά τους οχήματα.

Εκτός από τα crypto προνόμια, το τρίκυκλο θα προσφέρει επίσης και ασύρματη φόρτιση.

Το μοντέλο Spiritus αναμένεται να κυκλοφορήσει μόλις το 2023, αλλά οι προπαραγγελίες είναι ήδη διαθέσιμες στην τιμή των $18.495 ανά όχημα.

Μια μεγάλη marketing κίνηση

Ο ιδρυτής της Daymak Aldo Baiocchi δηλώνει ότι η τεχνολογία blockchain είναι “η πιο καινοτόμα” τεχνολογία της ζωής μας:

Η τεχνολογία blockchain και το crypto-νόμισμα είναι δύο από τις πιο διασπαστικές καινοτομίες της εποχής μας και είμαστε περήφανοι που είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην ιστορία που την ενσωματώνει στην προσφορά της Spiritus EV.

Οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι ιδιοκτήτες της Spiritus θα καλωσορίζονται από τα κέρδη των crypto-νομισμάτων που παράγονται από τα αυτοκίνητά τους.

Κάθε όχημα θα λειτουργεί ως κόμβος τόσο στα proof-of-work blockchain όσο και στα proof-of-stake blockchain.

Δεν έχει ακόμη φανεί αν το αυτοκίνητο θα είναι πραγματικά σε θέση να “βγάλει τα λεφτά του”, δεδομένου ότι το χαρακτηριστικό εξόρυξης θα είναι πολύ πιθανό να είναι ασύμφορο.

Ανεξάρτητα από το πόσο οικονομικά εφικτό είναι το χαρακτηριστικό, είναι σίγουρα ένα μεγάλο τέχνασμα marketing που θα προσελκύσει τους λάτρεις των crypto-νομισμάτων. Ακόμη και εκείνοι που το βρίσκουν άσκοπο θα εξακολουθούν να γοητεύονται από την ιδέα της εξόρυξης crypto-νομισμάτων στο αυτοκίνητό σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπλέον, το Spiritus δείχνει ξεκάθαρα ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα περιουσιακό στοιχείο που χάνει την αξία του.

Πηγή: u.today

Back to top button