Bitcoin

Ολλανδός επικεφαλής του κεντρικού γραφείου σχεδιασμού: “Η Ολλανδία πρέπει να απαγορεύσει το Bitcoin”

Ο επικεφαλής της ολλανδικής CPB προτρέπει την Ολλανδία να απαγορεύσει το Bitcoin και άλλα crypto-νομίσματα

Ο Pieter Hasekamp, διευθυντής του Κεντρικού Γραφείου Σχεδιασμού (CPB) της Ολλανδίας, πιστεύει ότι το κρασάρισμα των crypto-νομισμάτων είναι αναπόφευκτο στο μέλλον.

Προτρέπει την ολλανδική κυβέρνηση να επιβάλει άμεση απαγόρευση του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων.

«Οι συναλλαγές, η εξόρυξη και η κατοχή Bitcoin πρέπει να απαγορευτούν εντελώς»

Η συζήτηση του Pieter Hasekamp για αυτό το θέμα δημοσιεύθηκε στο Het Financieele Dagblad. Έγραψε ότι όταν πρόκειται για επενδυτές και κυβερνήσεις, ο τελευταίος που θα μετακομίσει είναι ο χαμένος. Έτσι, για να προστατεύσει τους επενδυτές, η ολλανδική κυβέρνηση πρέπει να θέσει ένα τέλος στις συναλλαγές, την παραγωγή ακόμη και την κατοχή crypto-νομισμάτων, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Hasekamp εκτιμά ότι η απαγόρευση των crypto-νομισμάτων θα οδηγούσε σίγουρα στη πτώση της αξίας του Bitcoin μαζί με άλλα crypto-νομίσματα και θα μπορούσε να «κηρύξει το τέλος των crypto-νομισμάτων».

Έχει χτυπήσει crypto-νομίσματα επειδή δεν επιτρέπονται από επίσημα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επειδή οι κυβερνήσεις και οι οικονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν ελάχιστο έως καθόλου έλεγχο σε αυτά.

Ο Hasekamp πρόσθεσε:

Εξάλλου, το ίδιο το προϊόν δεν έχει εγγενή αξία και αντλεί το ενδιαφέρον του μόνο όταν το αποδέχονται άλλοι.

Άλλη μια προσπάθεια απαγόρευσης των crypto-νομισμάτων στην Ολλανδία

Ο Pieter Hasekamp είναι διευθυντής του Κεντρικού Γραφείου Προγραμματισμού (CPB), ενός κρίσιμου συμβούλου της κυβέρνησης, από τις αρχές της άνοιξης του 2020.

Ωστόσο, το 2018, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Wopke Hoekstra απέρριψε την απαγόρευση των crypto-νομισμάτων.

Απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin στην Κίνα

Η Κίνα έχει επιτύχει με μεγαλύτερη επιτυχία την απαγόρευση των crypto-νομισμάτων, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν απαγόρευσε τις Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων (ICOs) και απαγόρευσε την πλειονότητα των ανταλλαγών crypto-νομισμάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος του hashrate του Bitcoin προέρχεται από την Κίνα, ωστόσο, πρόσφατα η κυβέρνηση της χώρας περιόρισε τους miners επικαλούμενη το στόχο της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα απαγορεύοντας όλα τα έργα υψηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Μέχρι τώρα, τρεις επαρχίες έχουν απαγορεύσει τους Bitcoin miners, η κεντρική Μογγολία (αυτόνομη περιοχή της Κίνας), Κινχάι και Σιντσιάνγκ.

Όπως αναφέρθηκε από το U.Today νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι κινεζικές μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, όπως η Baidu και ο γίγαντας κοινωνικών μέσων Weibo (ανάλογο του Twitter) απαγόρευσαν τα αποτελέσματα αναζήτησης για τρία μεγάλα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων που λειτουργούν παγκοσμίως και στην Κίνα, όπου αυτά είναι η Binance, η Huobi και η OKEx.

Πηγή: u.today

Back to top button