Αγορά

Οι χρηματικές ροές των τραπεζικών λογαριασμών των ανταλλακτηρίων crypto-νομισμάτων της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 40% από το 2020

Το ανταλλακτήριο της Upbit κατέβαλε 10 φορές περισσότερα τέλη στη νοτιοκορεατική τράπεζα διαδικτύου K Bank Q1 2021 από ό, τι το προηγούμενο τρίμηνο.

 Καθώς οι αγορές των crypto-νομισμάτων αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι τράπεζες της Νότιας Κορέας σημείωσαν ρεκόρ καταθέσεων και αναλήψεων σε τοπικά ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων.

 Οι εμπορικές τράπεζες της Νότιας Κορέας διαχειρίστηκαν συναλλαγές ύψους 64,2 τρισεκατομμυρίων γουόν ($57,9 δισεκατομμύρια) σε τραπεζικούς λογαριασμούς με πραγματικά ονόματα που συνδέονται με ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων το 1ο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας που αποκτήθηκαν από το μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος Kim Byung-wook.

 Τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου περιλαμβάνουν στοιχεία από δανειστές όπως η Shinhan Bank, η διαδικτυακή τράπεζα K Bank και η Κορεατική NH NongHyup Bank, καθώς και τέσσερα σημαντικά τοπικά ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Upbit, Bithumb, Coinone και Korbit, αναφέρει την Τρίτη η τοπική επιχειρηματική εφημερίδα The Maeil Business Newspaper.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι χρηματικές ροές crypto-νομισμάτων σε επαληθευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς στη Νότια Κορέα αυξήθηκαν πάνω από 40% από έτος σε έτος από 37 τρισεκατομμύρια γουόν ($33,4 δισεκατομμύρια) το 1ο τρίμηνο του 2020.

 Οι τράπεζες της Νότιας Κορέας έχουν επίσης καταγράψει σημαντική αύξηση των τελών που καταβάλλουν τα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων, με την K Bank να λαμβάνει σχεδόν 5 δισεκατομμύρια γουόν ($4,5 εκατομμύρια) σε προμήθειες crypto-νομισμάτων από το ανταλλακτήριο της Upbit το πρώτο τρίμηνο. Αυτό είναι σχεδόν δεκαπλάσια αύξηση από τα 560 εκατομμύρια γουόν ($504.000) το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σημειώνει η έκθεση.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η NH Nonghyup Bank έλαβε 1,3 δισεκατομμύρια γουόν ($1,2 εκατομμύρια) και 330 εκατομμύρια γουόν ($297.000) από την Bithumb και την Coinone, αντίστοιχα, το 1ο τρίμηνο του 2021, ενώ η Shinhan Bank έλαβε 145 εκατομμύρια γουόν ($131.000) από την Korbit, σύμφωνα με τα στοιχεία.

 Ο Kim είπε ότι ο «αυξανόμενος κερδοσκοπικός πυρετός στις αγορές των crypto-νομισμάτων που τροφοδοτείται από τη ρευστότητα της αγοράς» οδήγησε στη σημαντική αύξηση του αριθμού των τραπεζικών λογαριασμών με πραγματικά ονόματα για συναλλαγές crypto-νομισμάτων και τέλη που προέρχονται από το συνάλλαγμα crypto-νομισμάτων.

 “Οι οικονομικές αρχές και οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια τους για να προστατεύσουν τους επενδυτές crypto-νομισμάτων από πιθανές crypto απάτες και εξωτερικές επιθέσεις hacking με στόχο τοπικούς φορείς εκμετάλλευσης των tokens τους”, ανέφερε ο αξιωματούχος.

 Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας απαιτούν από τους τοπικούς παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να αποκτούν επαληθεύσιμους λογαριασμούς με τα πραγματικά τους ονόματα από τράπεζες.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button