Business ειδήσεις

Οι τράπεζες της Νότιας Κορέας θα αντιμετωπίζουν τα ανταλλακτήρια ως “πελάτες υψηλού κινδύνου”

Οι τράπεζες θα πρέπει να αρνούνται υπηρεσίες σε πελάτες που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις επαλήθευσης ταυτότητας ή δεν αναφέρουν κάποια ύποπτη δραστηριότητα στη μονάδα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της FSC.

Οι τράπεζες της Νότιας Κορέας έχουν λάβει εντολή να αντιμετωπίζουν τα χρηματιστήρια crypto-νομισμάτων ως πελάτες υψηλού κινδύνου από την οικονομική ρυθμιστική αρχή της χώρας.

  • Η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSC) δήλωσε ότι τα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων πρέπει να υπόκεινται σε ενισχυμένη παρακολούθηση συναλλαγών και επαλήθευση ταυτότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Korea Times την Κυριακή.
  • Οι τράπεζες θα πρέπει να αρνούνται υπηρεσίες σε πελάτες που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις επαλήθευσης ταυτότητας ή δεν αναφέρουν ύποπτη δραστηριότητα στη μονάδα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της FSC, τη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Κορέας.
  • Οι ανταλλαγές θα πρέπει να τερματίζουν τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από λογαριασμούς που δεν βασίζονται σε πραγματικό όνομα ή δεν έχουν επαληθευτεί με τη χρήση των απαραίτητων ελέγχων ταυτότητας.
  • Από τα 60 ανταλλακτήρια στη χώρα, μόνο τα 4 χρησιμοποιούν λογαριασμούς πραγματικών ονομάτων που πληρούν αυτό το πρότυπο, σύμφωνα με τους Korea Times.
  • Αυτή η τελευταία δήλωση πρόθεσης της FSC σχετικά με την αυστηρότερη ρύθμιση της βιομηχανίας crypto-νομισμάτων έρχεται καθώς τα ανταλλακτήρια έχουν διορία μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους για να εγγραφούν ως πάροχοι υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASPs) για να αξιολογήσει στη συνέχεια η ρυθμιστική αρχή τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων τους.

Πηγή: Coindesk

Back to top button