Mining ειδήσεις

Οι τιμές των GPU πέφτουν, η προσφορά αυξάνεται καθώς η εξόρυξη crypto-νομισμάτων στην Κίνα καταρρέει

Οι ιστότοποι hardware υπολογιστών αρχίζουν να βλέπουν τα αποθέματα GPU να επιστρέφουν στα επίπεδα προ πανδημίας, ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί μεταξύ 5-10%.

Οι τιμές από τις κάρτες γραφικών (GPU) αρχίζουν να επιστρέφουν στη Γη μετά από αναφορές ότι η Κίνα έχει αρχίσει να καταστέλλει την εξόρυξη crypto-νομισμάτων στην επαρχία Σιτσουάν.

Σύμφωνα με έκθεση της South China Morning Post τη Δευτέρα, οι τιμές για τις GPU έχουν μειωθεί έως και κατά τα δύο τρίτα στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μετά την καταστολή. Ενώ η ανάπτυξη είναι διστακτική για τους ανθρακωρύχους, οι παίκτες, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί εδώ και πολύ καιρό από την αγορά των νεότερων καρτών λόγω των παγκόσμιων ελλείψεων εφοδιασμού, χαίρονται.

Την Παρασκευή, ο κλάδος Σιτσουάν της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης και το Ενεργειακό Γραφείο Σιτσουάν εξέδωσαν διάταγμα για την πάταξη των δραστηριοτήτων εξόρυξης crypto-νομισμάτων. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εξόρυξης crypto-νομισμάτων στην Κίνα.

Οι τοπικοί ιστότοποι hardware υπολογιστών στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των Scroptec και Umart, αρχίζουν να βλέπουν τα αποθέματα GPU να επιστρέφουν στα επίπεδα προ πανδημίας, ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί μεταξύ 5-10%.

Καθ ‘ όλη τη διάρκεια του 2020, οι τιμές των GPU αυξήθηκαν σε αστρονομικά ύψη λόγω της αυξημένης ζήτησης, καθώς οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εργαστούν από το σπίτι κατά τη διάρκεια των επιπτώσεων του COVID-19. Τα αποθέματα των καρτών σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου εξαντλήθηκαν για μήνες κάθε φορά.

Η ζήτηση για crypto-νομίσματα και οι προκύπτουσες αυξήσεις των τιμών οδήγησαν επίσης τους miners να αναζητήσουν τις τελευταίες κάρτες σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν την τρέλα. Το πρόβλημα έχει ξεφύγει τόσο πολύ από τον έλεγχο που ώθησε τη Nvidia να εφαρμόσει μια λειτουργία γνωστή ως ” lite hash rate”, σχεδιασμένη για να περιορίσει τη χρήση των GPU για εξόρυξη crypto-νομισμάτων.

Πηγή: Coindesk

Back to top button