Business ειδήσεις

Οι μετοχές της Coinbase συναντούν “διακύμανση crypto”: Πρώτα εκτοξεύονται στα ύψη και στη συνέχεια πέφτουν κάτω από την τιμή ανοίγματος

Οι μετοχές της Coinbase έπεσαν την Τετάρτη κάτω από την αρχική τιμή ανοίγματος, καθώς οι επενδυτές αγωνίστηκαν για να αξιολογήσουν την αξία του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ σε μια ασταθή πρώτη ημέρα μετά την ιστορική άμεση εισαγωγή στο Nasdaq.

Μετά το άνοιγμα στα $381 περίπου στις 1:30 μ.m. ET, οι μετοχές της Coinbase (NASDAQ: COIN) αυξήθηκαν στα $429,54 πριν πέσουν πάνω από 100 μονάδες την επόμενη μιάμιση ώρα για να κλείσουν στα $328. Αυτό ήταν κάτω από την τιμή των $348 όπου οι μετοχές πωλήθηκαν αργότερα σε ιδιωτικές αγορές.

“Υπάρχει πάντα πολύς ενθουσιασμός που συσσωρεύεται μέχρι και αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο αναλυτής του FundStrat David Grider στο CoinDesk. “Αυτός ο ενθουσιασμός ήταν αρκετά μεγάλος.” Ακόμη και με την ραγδαία πτώση τους, οι μετοχές της Coinbase ήταν πολύ ποιο πάνω από την τιμή αναφοράς των $250 που είχε ορίσει το βράδυ της Τρίτης από το Nasdaq. Ωστόσο, σε σύγκριση με την πρώτη συναλλαγή των $381, η COIN έκλεισε κατά 14%.


Η διακύμανση της COIN την πρώτη μέρα
Πηγή: TradingView

Σε μια τιμή μετοχής $328, η Coinbase θα είχε μια αποτίμηση περίπου $65 δισεκατομμυρίων, υποθέτοντας ότι υπάρχουν 199,2 εκατομμύρια διαθέσιμες μετοχές. Χρησιμοποιώντας τον πλήρως απομειωμένο αριθμό των 261,3 εκατομμυρίων διαθέσιμων μετοχών, η υπονοούμενη κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα ήταν περίπου $86 δισεκατομμύρια.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το Coinbase είχε επιτύχει εκτίμηση άνω των $100 δισεκατομμυρίων, με βάση τον υψηλότερο αριθμό μετοχών.

“Οι ανενημέρωτοι οδηγούσαν την τιμή σε αυτό περισσότερο από τους ενημερωμένους”, δήλωσε ο Jeff Dorman, chief investment officer στο cryptocurrency asset manager Arca. “Σε τρεις με έξι εβδομάδες θα δείτε υψηλότερες τιμές.”

Σε ποσοστά, η λίστα coin κατατάσσεται περίπου ακόμη και με άλλα παρόμοια ντεμπούτα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η CoinDesk Research:

Μια συγγριση σε τεχνολογικα IPO (direct listings).
Πηγή: CoinDesk Research

 “Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μεγάλη μεταβλητότητα”, δήλωσε ο Fred Ehrsam, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coinbase, στο CNBC την Τετάρτη. Αυτή είναι ακριβώς η φύση μιας τόσο τεράστιας τεχνολογίας που έρχεται στην ύπαρξη.”

Πηγή: Coindesk

Back to top button