Blockchain ειδήσεις

Οι Ιρανοί miners που χρησιμοποιούν οικιακό ρεύμα θα λάβουν μεγάλα πρόστιμα

Το Ιράν μάχεται κατά της μη εξουσιοδοτημένης εξόρυξης crypto-νομισμάτων εν μέσω συνεχιζόμενων ελλείψεων ενεργειακού εφοδιασμού.

Η ιρανική κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τη βιομηχανία εξόρυξης των crypto-νομισμάτων, δρομολογώντας νέα μέτρα κατά των εγχώριων miners crypto-νομισμάτων, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Ο Mostafa Rajabi, εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας του Ιράν, δήλωσε ότι η εξόρυξη crypto-νομισμάτων με οικιακή ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι νόμιμη και, ως εκ τούτου, οι εγχώριοι miners θα πρέπει να πληρώσουν βαριά πρόστιμα εάν ανακαλυφθούν, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων The Tehran Times την Κυριακή.

Οι miners crypto-νομισμάτων που χρησιμοποιούν οικιακή ενέργεια θα πρέπει επίσης να παρέχουν αποζημίωση για πιθανές ζημιές που προκαλούνται στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Rajabi δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ενέργειας του Ιράν — αποτέλεσμα ξένων κυρώσεων στους υδρογονάνθρακες και μειωμένης υδροηλεκτρικής παραγωγής λόγω των λιγότερο από το μέσο όρο βροχοπτώσεων.

Ο Rajabi δήλωσε ότι η μη εξουσιοδοτημένη εξόρυξη crypto-νομισμάτων μπορεί να βλάψει το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος. Ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι μέχρι και το 87% των δραστηριοτήτων εξόρυξης crypto-νομισμάτων στο Ιράν είναι παράνομες.

Η ενεργειακή κρίση στο Ιράν οδήγησε την κυβέρνηση να ελέγχει αυστηρά τη βιομηχανία υψηλής ενεργειακής έντασης. Το 2018, ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Κυβερνοχώρου του Ιράν δήλωσε ότι διάφορα υπουργεία της κυβέρνησης της χώρας είχαν αποδεχθεί την εξόρυξη ως βιομηχανία. Τελικά, η ιρανική κυβέρνηση ενέκρινε την εξόρυξη crypto-νομισμάτων ως βιομηχανική δραστηριότητα το 2019, υποβάλλοντας την σε καθεστώς αδειοδότησης και ρυθμιζόμενο καθεστώς τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον Απρίλιο, η κεντρική τράπεζα εξουσιοδότησε τις τράπεζες και τα αδειοδοτημένα καταστήματα συναλλάγματος να χρησιμοποιούν crypto-νομίσματα ως μέσο πληρωμής για τον μετριασμό των επιπτώσεων των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην οικονομία της χώρας.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button