Bitcoin

Μπορεί ένας ανοδικός CPI να ενισχύσει το Bitcoin; 3 λόγοι για τους οποίους η τιμή του BTC ανακάμπτει πάνω από τα $36K

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο ετήσιος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) θα ανέλθει στο 4,7%.

 Η τιμή του Bitcoin (BTC) επανέφεραν τα $36.000 εν όψει της συνεδρίασης της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάιο και το Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε νομοσχέδιο που έκανε το crypto-νόμισμα νόμιμο χρήμα στη χώρα.

 Φτάσαμε τον πάτο της bullish αγοράς;

 Το BTC αυξήθηκε κατά 9,86% στο ενδοημερήσιο υψηλό των $36.696, εξαλείφοντας ένα μέρος των απωλειών που είχε υποστεί στην προηγούμενη πτωτική περίοδο. Εκ των υστέρων, η συναλλαγματική ισοτιμία BTC/USD είχε μειωθεί σε σχεδόν $31.000 την Τρίτη λόγω φόβων ότι το ζευγάρι έχει εισέλθει σε μια bearish φάση του 2018 μετά την υπέρβαση κοντά στα $65.000 στα μέσα Απριλίου.

 Από την άλλη, οι ταύροι συνέχισαν να προβάλλουν το Bitcoin ως βασικό εργαλείο κατά του πληθωρισμού, με τον Mike McGlone, ανώτερο στρατηγικό αναλυτή εμπορευμάτων στο Bloomberg Intelligence, να σημειώνει ότι η δυνατότητα του crypto-νομίσματος να φτάσει τα $40.000 στις επόμενες συνεδρίες είναι υψηλότερη από την επίτευξη των $20.000. Είπε:

 Συνθηκολόγηση; Τα $40.000 φαίνονται πιο πιθανά από τα $20.000. Η βουτιά του Bitcoin στις 8 Ιουνίου και η επανεξέταση της υποστήριξης χαμηλότερου βεληνεκούς γύρω στα $30.000 είχαν πολλά από τα χαρακτηριστικά του ακραίου bearish συναισθήματος που είναι χαρακτηριστικό των πιο ανθεκτικών βυθών της ανοδικής αγοράς.”

Το Bitcoin πραγματοποιεί συναλλαγές σε μειωμένα επίπεδα, σύμφωνα με τον Μάικ ΜακΓκλόουν της Bloomberg Intelligence

Η μεγάλη ώθηση της Κεντρικής Αμερικής

Το Bitcoin έλαβε περαιτέρω ανοδική ώθηση από το Ελ Σαλβαδόρ. Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής, υπό την ηγεσία του προέδρου της Nayib Bukele, έγινε το πρώτο έθνος που ενέκρινε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

 Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ σε 90 ημέρες, επιτρέποντας στους Σαλβαδοριανούς να χρησιμοποιούν Bitcoin για την πληρωμή και αποδοχή αγαθών και υπηρεσιών. Θα μπορούν επίσης να πληρώνουν φόρους σε crypto-νομίσματα.

 Ο Bukele ανακοίνωσε επίσης ότι το Ελ Σαλβαδόρ θα χρησιμοποιήσει την “ενέργεια ηφαιστείου” της χώρας για να εξορύξει Bitcoin. Η ανακοίνωση χρησίμευσε ως απάντηση στην ανακοίνωση αναστολής πληρωμών Bitcoin του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla Elon Musk σχετικά με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Η απόφαση του Musk οδήγησε σε ένα σοβαρό FUD μεταξύ των επενδυτών που προκάλεσε μαζική κατάρρευση στην αγορά crypto-νομισμάτων.

 Βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό

 Η τελευταία ανηφόρα του Bitcoin προέκυψε επίσης από τεχνικές υποστηρίξεις. Γύρω στα $31.000, επικράτησε για λίγη ώρα η πτωτική αγορά από τους traders, λόγω της υποστήριξης του του crypto-νομίσματος στα $30.000 όπως και στην πρόσφατη ιστορία.

 Για παράδειγμα, στις 19 Μαΐου, το Bitcoin αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40% κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τη δοκιμή των $30.000 ως τιμή.

Το Bitcoin διατηρεί τη μακροπρόθεσμη μεροληψία του πάνω από τα 30.000 δολάρια.
Πηγή: TradingView

 Yuriy Mazur, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης δεδομένων στο CEX. IO Broker, σημείωσε ότι BTC / USD θα μπορούσε να κρατήσει επίπεδα περίπου $30.000 ως υποστήριξη παρά την τελευταία πτώση. Ο ανώτερος αναλυτής ανέφερε υψηλότερο πληθωρισμό πίσω από την αναλογία της ανόδους του. Είπε στο Cointelegraph:

 “Δεδομένης της τρέχουσας υποχώρησης του Bitcoin, το γεγονός ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι ο CPI των ΗΠΑ θα αυξηθεί στο 4,7% μπορεί να είναι ένας σοβαρός παράγοντας που οδηγεί το BTC/USD υψηλότερα […] Τελικά, το Bitcoin θα μπορούσε να είναι ένας μεγάλος νικητής σε περίπτωση που ο πληθωρισμός συνεχίσει να αυξάνεται, κάτι που σίγουρα φαίνεται να συμβαίνει.”

 Οι δηλώσεις εμφανίστηκαν παρά τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τελικά τα επιτόκια για να φέρει τον πληθωρισμό στον προτιμώμενο στόχο του 2%. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen διευκρίνισε περαιτέρω στη συνέντευξή της στο Bloomberg ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα ήταν ένα πλεονέκτημα.

 Ένα υψηλότερο ποσοστό τείνει να αποδυναμώνει την όρεξη των επενδυτών για αντιστάθμιση περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin και ο χρυσός.

 Αλλά, σύμφωνα με τον Yuriy, μια αύξηση των επιτοκίων δεν θα έβλαπτε τη ζήτηση του Bitcoin μεταξύ των επενδυτών, σημειώνοντας ότι ο ακριβός δανεισμός θα αντιστρέψει τα κέρδη σε όλους τους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ. Πρόσθεσε:

 “Εάν η Fed πάρει επιθετική στάση για τις αυξήσεις των επιτοκίων, θα επιβραδύνει τον πληθωρισμό, αλλά θα θέσει σημαντικούς κινδύνους κατάρρευσης στο χρηματιστήριο, καθώς τα δάνεια θα αυξηθούν γρήγορα σε αξία για την επιχείρηση. Σε αυτό το σενάριο, το Bitcoin θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια ως ένα σχεδόν κατάστημα αξίας έσχατης ανάγκης σε περιόδους υψηλών οικονομικών κινδύνων, καθώς περισσότεροι επενδυτές θα έψαχναν για ένα ασφαλές καταφύγιο για να βάλουν τα χρήματά τους.”

 Τα δεδομένα του CPI των ΗΠΑ θα δημοσιευθούν την Πέμπτη.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button