Blockchain ειδήσεις

Μέσω Ripple θα γίνονται πληρωμές από Ομάν σε Ινδία, χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain

Οι πελάτες της BankDhofar θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή της για κινητά για να στέλνουν πληρωμές σε πραγματικό χρόνο σε στους λογαριασμούς της IndusInd.

Το Ripple πρόκειται να ξεκινήσει τις πρώτες πληρωμές σε πραγματικό χρόνο μεταξύ Ομάν και Ινδίας αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain.

  • Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του Ομάν, η BankDhofar, εντάχθηκε στο δίκτυο πληρωμών RippleNet, επιτρέποντάς της να συνδεθεί με την IndusInd Bank που εδρεύει στην Pune για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου σε πραγματικό χρόνο.
  • Οι πελάτες της BankDhofar θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή της για να μεταφέρουν έως και 1.000 ριάλ ($2.600) σε λογαριασμούς στην Ινδία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ripple.
  • Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης εμβασμάτων στον κόσμο, δήλωσε το Ripple, επικαλούμενος δεδομένα τρίτων.
  • «Αυτή η υπηρεσία θα επιτρέψει στην BankDhofar να είναι σε ηγετική θέση για να προσφέρει μια σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών άμεσων πληρωμών», δήλωσε ο Abu Baker Karim Al Balushi, επικεφαλής ψηφιακής τραπεζικής της BankDhofar. “Ανυπομονούμε να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία σε άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο”.
  • Η ανακοίνωση έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την ένταξη της Εθνικής Τράπεζας της Αιγύπτου στο RippleNet για τη δημιουργία διαδρόμου εμβασμάτων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Lulu International Exchange με έδρα το Ντουμπάι.

Πηγή: Coindesk

Back to top button