Bitcoin

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το Bitcoin, δήλωσε ο CEO της Binance CZ

Ο ρυθμιστικός έλεγχος γύρω από το Binance είναι πιθανό να οφείλεται σε έλλειψη διευκρινήσεων από τις κυβερνήσεις, δήλωσε η CZ.

 Είναι ήδη αδύνατο για μια ενιαία οντότητα να σκοτώσει το Bitcoin και την υποκείμενη blockchain τεχνολογία, οπότε οι κρατικές κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να αγκαλιάσουν την blockchain τεχνολογία και τα crypto-νομίσματα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου crypto-νομισμάτων στον κόσμο.

 «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το κλείσει τώρα, δεδομένου ότι αυτή η τεχνολογία, αυτή η έννοια, βρίσκεται στα κεφάλια 500 εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance Changpeng «CZ» Zhao σε μια προ-ηχογραφημένη συνέντευξη που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του εικονικού συνεδρίου Consensus 2021 του CoinDesk. “Δεν μπορείς να το σβήσεις αυτό.”

 Η καταπολέμηση του Bitcoin και άλλων crypto-νομισμάτων τώρα θα ήταν παρόμοια με την άρνηση αποδοχής του επιχειρηματικού μοντέλου της Amazon στο διαδίκτυο όταν ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκίνησε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με τον Zhao. Τα crypto-νομίσματα δεν είναι εδώ για να σκοτώσουν τα παραδοσιακά οικονομικά ή τα υποστηριζόμενα από την κυβέρνηση fiat νομίσματα, αλλά για να παρέχουν περισσότερη “ελευθερία του χρήματος”.

 Το crypto-νόμισμα είναι «απλά ένα νέο εργαλείο που μπορεί να αυξήσει την ελευθερία του χρήματος σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Zhao στον σύμβουλο του CoinDesk Nolan Bauerle. “Δεν τους θεωρώ ανταγωνιστικούς με τις ρυθμιστικές αρχές… και υπάρχει τρόπος να συνεργαστούμε.”

 Ο ισχυρισμός της Zhao έρχεται καθώς η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων σε όγκο αγοράς, αντιμετωπίζει αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο. Το Bitcoin και τα άλλα crypto-νομίσματα αντιμετωπίζουν τα δικά τους ρυθμιστικά εμπόδια αφότου γίνανε πιο δημοφιλή από ποτέ. 

 Δεν είναι μόνο οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ. Κυβερνητικές οντότητες σε όλο τον κόσμο έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Binance, μιας εταιρείας που ισχυρίζεται ότι δεν έχει την έδρα της σε μια συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή.

 Ο Zhao ανέφερε ότι η εταιρεία του δεν σκοπεύει να αγωνιστεί εναντίον κυβερνήσεων ή χωρών, προσθέτοντας ότι οι αμφιβολίες για τον τρόπο λειτουργίας της Binance είναι πιθανές λόγω της έλλειψης ρυθμιστικής σαφήνειας.

 “Δεν εναντιωνόμαστε στις κυβερνήσεις”, δήλωσε ο Zhao. “Υπάρχουν στιγμές που οι ρυθμιστικές αρχές ή οι κανόνες δεν είναι εξαιρετικά σαφείς. Εξακολουθούν να εδραιώνονται στα περισσότερα μέρη του κόσμου, οπότε υπάρχουν ορισμένες γκρίζες περιοχές. Αλλά πρέπει να πειραματιστούμε και να συνεργαστούμε και να το καταλάβουμε.”

 Ο τρόπος της Binance

 Ο Zhao δεν φαίνεται να έχει σαφή στρατηγική για την εταιρεία του, παρόλο που η Binance συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό σχεδόν σε κάθε μοντέρνα crypto καινοτομία, είτε πρόκειται για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), είτε τα Non-Fungible Tokens (NFTs) είτε για τα συμβολικά περιουσιακά στοιχεία του πραγματικού κόσμου.

 “Δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να προβλέψω τι πρόκειται να συμβεί, τι θα είναι hot, που θα υιοθετήσουν οι χρήστες”, δήλωσε ο Zhao. “Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται η Binance είναι ότι έχουμε μόνο πολλά πειράματα.

 Ο Zhao είπε ότι προσπαθεί να λάβει λιγότερες αποφάσεις “από πάνω προς τα κάτω”, ειδικά όταν πρόκειται για αυτό που αποκάλεσε “μεγάλα” έργα όπως το Binance Smart Chain (BSC), ένα δημόσια blockchain που παίρνει τα εύσημα ως από την πιο ανταγωνιστική ανταγωνίστρια, Ethereum blockchain.

 “Η Binance smartchain ήρθε από το πουθενά”, δήλωσε ο Zhao. “Δεν ήταν δική μου ιδέα.”

 Η αποσαφήνισή του φαίνεται να είναι μια απάντηση σε έναν αυξανόμενο αριθμό hacks ή exploits πρόσφατα σχετικά με τα πρωτόκολλα DeFi που βασίζονται στη BSC, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα μεγαλύτερα νομισματικά κατορθώματα στην ιστορία του DeFi. Με το όνομα της BSC να συνδέεται άμεσα με το Binance, πολλοί έχουν επικρίνει τον Zhao και απαίτησαν από τον ίδιο και τον Binance να αναλάβουν την ευθύνη για τα κατορθώματα.

 “Η Binance smartchain είναι ένα ανεξάρτητο blockchain και δεν έχουμε τον έλεγχό του”, δήλωσε ο Zhao. “Τα έργα εκεί λειτουργούν πολύ ανεξάρτητα. Αν τους μιλήσω, θα μου μιλήσουν. Αλλά δεν τους μιλάω καθόλου.”

 Ο Zhao, ωστόσο, είπε ότι αυτός και η εταιρεία του επωφελούνται από την επιτυχία της BSC επειδή το νόμισμα Binance (BNB) είναι το εγγενές crypto-νόμισμα που υποστηρίζει την BSC. Τόσο η Zhao όσο και η Binance παραμένουν μεγάλοι κάτοχοι της BNB.

 Σε αντίθεση με το Ethereum, η BSC λειτουργεί με έναν μηχανισμό συναίνεσης proof-of-staked-authority (PoSA), ο οποίος ελέγχεται από 21 φορείς εκμετάλλευσης κόμβων που εκλέγονται από τους κατόχους της BNB. Ορισμένοι αναλυτές έχουν υποθέσει ότι οι επικυρώσεις της BSC θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να συνδεθούν ή να συνδεθούν με την Binance.

 Ο Zhao έχει πει στο παρελθόν ότι η BSC έπρεπε να θυσιάσει το στοιχείο αποκέντρωσης για επεκτασιμότητα, το οποίο ήταν ένα πρόβλημα για το Ethereum.

Πηγή: Coindesk

Back to top button