Fintech

Η Visa εγκρίνει σε Αυστραλιανή startup να εκδώσει Bitcoin χρεωστικές κάρτες

Η κίνηση της Visa του να επιτρέψει αυτή την έκδοση σηματοδοτεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον στα crypto-νομίσματα για την οικονομική αγορά της Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί θα μπορούν σύντομα να δαπανούν crypto-νομίσματα σε φυσικά καταστήματα με την έκδοση νέας φυσικής χρεωστικής κάρτας, ανέφερε την Τετάρτη η Αυστραλιανή Οικονομική Επιθεώρηση.

Ο γίγαντας παγκόσμιων πληρωμών Visa ενέκρινε την τοπική Αυστραλιανή startup CryptoSpend για να αρχίσει να εκδίδει χρεωστικές κάρτες για τους χρήστες της startup. Όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή CryptoSpend μπορούν στη συνέχεια να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τα Bitcoin τους και άλλα υποστηριζόμενα crypto-νομίσματα σε καταστήματα λιανικής πώλησης και χώρους φιλοξενίας.

Αντί να χρειάζεται να μετατραπούν από crypto σε fiat, όπως και ορισμένες άλλες προσφορές στην αγορά, οι χρήστες της εφαρμογής του CryptoSpend μπορούν να κάνουν απευθείας τις αγορές τους.

Ο συνιδρυτής του CryptoSpend Andrew Grech δήλωσε στο CoinDesk μέσω email ότι η κάρτα του CryptoSpend θα δώσει στους Αυστραλούς έναν άλλο “ευέλικτο τρόπο” για να ξοδέψουν τα crypto-νομίσματα τους σε καθημερινά αντικείμενα.

“Οτιδήποτε, από ένα εισιτήριο κινηματογράφου μέχρι το νέο ζευγάρι ακουστικών σας”, δήλωσε ο Grech.

Η εισηγμένη στο ASX Novatti θα εκδώσει την κάρτα, η οποία αναμένεται να πλήξει την Αυστραλία το Σεπτέμβρη, ενώ η επιμέλεια των crypto συμμετοχών θα παραδοθεί στον εξουσιοδοτημένο από τη Νέα Υόρκη θεματοφύλακα BitGo, ανέφερε το AFR.

Η εφαρμογή του CryptoSpend επιτρέπει στους χρήστες να βάζουν χρήματα στο λογαριασμό τους, να ξοδεύουν τα crypto-νομίσματα τους ακόμη και να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με υποστηριζόμενα crypto-νομίσματα, όπως Bitcoin, Ether, XRP, Bitcoin Cash και Litecoin. Η εφαρμογή έχει το δικό της πορτοφόλι στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν τα κέρματά τους.

“Έχουμε πελάτες που κυμαίνονται από 18χρονους μαθητές έως γιαγιάδες 70 ετών, δήλωσε ο Richard Voice, συνιδρυτής & COO της CryptoSpend.” Αυτό δίνει περαιτέρω έμφαση στην αυξανόμενη όρεξη για άτομα όλων των ηλικιών να χρησιμοποιούν τα crypto-νομίσματα ως ένα καθημερινό νόμισμα.”

Πράγματι, η κίνηση αποτυπώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα crypto-νομίσματα για την οικονομική αγορά της Αυστραλίας. Η Crypto.com με έδρα το Χονγκ Κονγκ έγινε κύριο μέλος της Visa Australia τον Μάρτιο, επιτρέποντας στην επιχείρηση να προσφέρει απευθείας την έκδοση μιας κάρτας Crypto Visa στην Αυστραλία.

Πηγή: Coindesk

Back to top button