Bitcoin

Η SpaceX του Elon Musk δέχεται το Dogecoin ως μέσο πληρωμής για την αποστολή του δορυφόρου της στη Σελήνη

Η αποστολή DOGE-1 στη Σελήνη θα εκτοξευθεί με τον πύραυλο SpaceX Falcon 9 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ενώ εξακολουθεί να είναι εικασία του καθενός αν η τιμή του Dogecoin (DOGE) κατευθύνεται προς το φεγγάρι, μια καναδική εταιρεία χρησιμοποιεί το κρυπτονόμισμα που εκπροσωπείται από το Shiba Inu για να πληρώσει τη SpaceX για να πάρει έναν δορυφόρο εκεί.

  • Αποκαλώντας το, το πρώτο εμπορικό σεληνιακό ωφέλιμο φορτίο στην ιστορία που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου με Dogecoin, η Geometric Energy Corp. δήλωσε ότι η αποστολή DOGE-1 στη Σελήνη θα εκτοξεύσει έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.
  • «Αυτή η αποστολή θα αποδείξει την εφαρμογή των κρυπτονομισμάτων πέρα από την τροχιά της Γης και θα θέσει τα θεμέλια για το διαπλανητικό εμπόριο», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Εμπορικών Πωλήσεων της SpaceX Tom Ochinero στην ανακοίνωση. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που εκτοξεύουμε το DOGE-1 στη Σελήνη!”
  • Το ωφέλιμο φορτίο θα λάβει σεληνιακή-χωρική νοημοσύνη από αισθητήρες και κάμερες επί του σκάφους χρησιμοποιώντας επικοινωνίες και υπολογιστικά συστήματα, ανέφερε η GSC στη δήλωση.
  • Η SpaceX διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk, τον πιο γνωστό συνήγορο του Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα με βάση το meme που ξεκίνησε ως αστείο το 2013. Ωθούμενη σε μεγάλο βαθμό από τα tweets του Musk, η τιμή του έχει αυξηθεί περισσότερο από 11.000% από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα. Ως αποτέλεσμα, το Dogecoin έχει αυξημένη ζήτηση και χρήση, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμή τώρα για ένα ταξίδι στο φεγγάρι.

Πηγή: Coindesk

Back to top button