Αγορά

Η Sotheby’s πούλησε σπάνιο διαμάντι για $12,3 εκατομμύρια σε crypto-νομίσματα

Ο οίκος δημοπρασιών ανέφερε ότι “επιτεύχθηκε ένα ορόσημο στην υιοθέτηση crypto-νομισμάτων”.

Ο 277χρονος βρετανικός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, πούλησε ένα σπάνιο διαμάντι 101,38 καρατίων για HK$95,1 εκατομμύρια ($12,3 εκατομμύρια) σε crypto-νομίσματα την Παρασκευή σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ σε ανώνυμο αγοραστή.

  • Ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι η πώληση του πολύτιμου λίθου δείχνει ότι επιτεύχθηκε ένα “ορόσημο στην υιοθέτηση crypto-νομισμάτων”.
  • Το διαμάντι, που ονομάστηκε “The Key 10138”, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που εμφανίστηκε ποτέ στη δημόσια αγορά και προήλθε από την κορυφαία εταιρεία διαμαντιών Diacore στον κόσμο, δήλωσε ο Οίκος Sotheby’s.
  • Ο οίκος δημοπρασιών δεν ανέφερε στην κυκλοφορία του την Παρασκευή ποια crypto-νομίσματα χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή του διαμαντιού, αλλά προηγουμένως ο Οίκος Sotheby’s είπε ότι θα δεχόταν Bitcoin και Ether για αυτό που είχε υπολογίσει ότι θα ήταν μια πώληση $15 εκατομμυρίων.
  • “Εισάγοντας αυτή την καινοτόμο επιλογή πληρωμής στην πώληση πολυτελείας, ανοίγουμε νέες δυνατότητες και επεκτείνουμε την εμβέλειά μας σε ένα εντελώς νέο πελατολόγιο, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από την ψηφιακή γενιά”, δήλωσε ο Wenhao Yu, αντιπρόεδρος της Sotheby’s Jewellery στην Ασία.
  • Η αποδοχή του crypto-νομίσματος ως υποστηριζόμενης επιλογής πληρωμής είναι η πρώτη για τον οίκο δημοπρασιών και η συναλλαγή θα διεκπεραιωθεί από την Coinbase Commerce.

Πηγή: Coindesk

Back to top button