Ανταλλακτήρια

Η SEC της Ταϊλάνδης υπέβαλλε ποινική δίωξη κατά της Binance

Η SEC ισχυρίζεται ότι το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων λειτουργεί μια επιχείρηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα χωρίς άδεια.

Τα δεινά της Binance συνεχίζονται καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης (SEC) υποβάλλει ποινική δίωξη κατά του ανταλλακτηρίου crypto-νομισμάτων για φερόμενη λειτουργία στη χώρα χωρίς άδεια.

  • Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών υπέβαλε την καταγγελία στο Τμήμα Καταστολής Οικονομικού Εγκλήματος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης (ECD ), αναφέροντας ότι η Binance δεν τήρησε την προθεσμία για να απαντήσει σε προηγούμενη προειδοποίηση , σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της SEC την Παρασκευή .
  • Η SEC ισχυρίζεται ότι η ανταλλαγή ζήτησε από το Ταϊλανδεζικο κοινό να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του μέσω της ιστοσελίδας της ή της σελίδας “Binance Thai Community” στο Facebook.
  • Αυτό σημαίνει ότι η Binance λειτουργεί μια επιχείρηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς άδεια, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.
  • “Μόνο οι πάροχοι που έχουν λάβει σχετικές άδειες βάσει του νόμου επιτρέπεται να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ανταλλαγή, θεματοφύλακα, μεταβίβαση, ανάληψη ή οποιεσδήποτε συναλλαγές που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία”, ανέφερε η SEC.
  • Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι εξέδωσε προειδοποιητική επιστολή στις 5 Απριλίου του τρέχοντος έτους, απαιτώντας από την Binance να υποβάλει γραπτή απάντηση. Απέτυχε να το πράξει εντός του καθορισμένου χρόνου, ανέφερε η SEC.
  • Η καταγγελία έρχεται σε μια άσχημη περίοδο για το ανταλλακτήριο. Έχει λάβει προειδοποίηση για ένα παρόμοιο θέμα από τη ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας, της απαγορεύτηκε να διεξάγει ρυθμιζόμενη δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασιλείου και αποσύρθηκε από τη λειτουργία της στο Οντάριο μετά από ρυθμιστική δράση κατά των άλλων ανταλλακτηρίων στην καναδική επαρχία.
  • Η Binance δεν απάντησε στο αίτημα του CoinDesk για σχόλια μέσω email.

Πηγή: Coindesk

Back to top button