Business ειδήσεις

Η SEC κλείνει σε διακανονισμό με την BitConnect των ΗΠΑ για εκατομμύρια

Τέσσερις από τους έξι υποστηρικτές του διαβόητου Ponzi σχήματος, BitConnect με έδρα τις ΗΠΑ έχουν συνάψει συμφωνίες διακανονισμού με την SEC.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) πλησιάζει να έρθει σε διακανονισμό με τέσσερα άτομα από τις ΗΠΑ που κατηγορούνται για προώθηση του Ponzi σχήματος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε crypto-νομίσματα, BitConnect.

Σύμφωνα με το νόμο360, οι όροι των οικισμών αναμένουν επί του παρόντος την τελική έγκριση από τον δικαστή John Koeltl. Ο δικαστής σημείωσε ότι ενώ οι όροι των συμφωνιών είναι επί του παρόντος νομικά υγιείς, πρέπει να γίνουν μικρές διορθώσεις για να διασφαλιστεί ότι είναι “σχολαστικά ακριβείς”.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν διακανονισμό άνω των $3 εκατομμυρίων από τον Joshua Heppensen από τη Massachusetts και $576.000 από την αρραβωνιαστικιά του Laura Mascola, $526.000 από τον Ryan Maasen από την Oklahoma και ένα απροσδιόριστο ποσό από τον Michael Noble από τη California.

Η SEC κατέθεσε αγωγές εναντίον έξι υποστηρικτών του προγράμματος τον Μάιο του τρέχοντος έτους, υποστηρίζοντας ότι προσέφεραν και πούλησαν μη καταχωρημένους τίτλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας δανεισμού της BitConnect σε βίντεο μαρτυρικού τύπου. Οι δύο εναπομείναντες κατηγορούμενοι, ο Trevon Brown από τη Νότια Carolina και ο Craig Grant από τη Florida, δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε όρους διακανονισμού με την SEC.

Η έκθεση Law360 σημειώνει ότι καθ ‘ όλη τη διάρκεια του 2017, η εταιρεία παρέσυρε τους επενδυτές με υποσχέσεις για αποδόσεις “χωρίς κίνδυνο”, δελεάζοντας τους να δεσμεύσουν την BTC που χρησιμοποιείται ως εγγύηση έναντι της οποίας θα μπορούσαν να δανειστούν και να ανταλλάξουν το εγγενές νόμισμα BitConnect.

Όταν η εταιρεία έκλεισε απότομα την πλατφόρμα δανεισμού της τον Ιανουάριο του 2018, αφού έλαβε εντολή παύσης και διακοπής από τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές στη Βόρεια Carolina και το Texas, οι επενδυτές δεν ήταν σε θέση να εξαργυρώσουν τις συμμετοχές τους στην BTC και έμειναν κρατώντας την τσάντα καθώς το νόμισμα BitConnect κατέρρευσε ραγδαία κατά περισσότερο από 90%.

Το BitConnect είναι ένα από τα μεγαλύτερα Ponzi σχήματα που έχουν περάσει στον τομέα των crypto-νομισμάτων, έχοντας εξαπατήσει περίπου $2,5 δισεκατομμύρια από χιλιάδες επενδυτές στο διάστημα ενός έτους.

Η πτώση από την απάτη ήταν παγκόσμια απήχηση, με τον 52χρονο Αυστραλό υποστηρικτή, John Louis Anthony Bigatton, να αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες που επισώτιζαν ποινές μεταξύ δύο και δέκα ετών για το ρόλο του στο σχέδιο.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button