NFT

Η Roc-A-Fella Records μηνύει συνιδρυτή για την προσπάθεια πώλησης του πρώτου άλμπουμ του Jay-Z ως NFT

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Damon Dash δεν κατέχει το “Reasonable Doubt”, οπότε δεν πρέπει να του επιτραπεί να πουλήσει τα πνευματικά του δικαιώματα.

Η Roc-A-Fella records (RAF), η δισκογραφική εταιρεία που ξεκίνησε από τους Jay-Z, Damon Dash και Kareem Burke το 1995, μηνύει τον Dash για φερόμενη απόπειρα πώλησης των πνευματικών δικαιωμάτων στο ντεμπούτο άλμπουμ του Jay-Z, “Reasonable Doubt”.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Dash δεν έχει το “Reasonable Doubt”. Αντιθέτως, η Roc-A-Fella το έχει. Επειδή ο Dash κατέχει μόνο το ένα τρίτο των μετοχών της RAF, η αγωγή ισχυρίζεται ότι τα πνευματικά δικαιώματα στο “Reasonable Doubt” δεν ήταν δικό του για πώληση.

Η δημοπρασία του Dash σε συνεργασία με την πλατφόρμα NFT SuperFarm είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου και ακυρώθηκε όταν οι δικηγόροι του Roc-A-Fella έστειλαν επιστολές τόσο στον Dash όσο και στην SuperFarm. Αλλά η καταγγελία ισχυρίζεται ότι ο Dash εξακολουθεί να “ψάχνει μανιωδώς για έναν άλλο χώρο για να κάνει την πώληση” και μπορεί να έχει ήδη φτιάξει ένα NFT.

Η αγορά NFT, ειδικά για ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα από μουσικούς καλλιτέχνες και αθλητές αστέρων, ανθίζει και πολλές διασημότητες είναι έμπειροι επενδυτές και λάτρεις των crypto-νομισμάτων. Τον Φεβρουάριο, ο Jay-Z και ο Jack Dorsey, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Square και του Twitter, δώρισαν 500 BTC για να ξεκινήσουν ένα ταμείο ανάπτυξης που επικεντρώνεται στην αύξηση της υιοθέτησης crypto-νομισμάτων στην Αφρική και την Ινδία.

Τον Μάρτιο, η Square αγόρασε την υπηρεσία ροής μουσικής του Jay-Z, Tidal, και οι ειδικοί της αγοράς NFT υπέθεσαν ότι τα NFTs μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από την επένδυση του Dorsey. Αν και το οικοσύστημα NFT μπορεί να εξακολουθεί να θυμίζει μια crypto “άγρια δύση”, η αγωγή δείχνει ότι διασημότητες όπως ο Jay-Z μαθαίνουν αρκετά γρήγορα για να αποφύγουν να αξιοποιηθούν.

Σε ένα σχόλιο που δόθηκε στο TMZ, ο Dash αρνήθηκε ότι προσπάθησε να πουλήσει το “Reasonable Doubt”. Αντ’ αυτού, ισχυρίστηκε ότι προσπαθούσε μόνο να πουλήσει το μερίδιό του στον Roc-A-Fella. Ο Dash είπε στο TMZ ότι ο Jay-Z προσφέρθηκε να τον εξαγοράσει τον Μάρτιο, αλλά βρήκε την προσφορά “απαράδεκτη”.

Πηγή: Coindesk

Back to top button