Business ειδήσεις

Η Revolut συζητάει με τη SoftBank για μια επένδυση που εκτιμάτε στα $30B

Η ψηφιακή τράπεζα Revolut με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε “λεπτομερείς συζητήσεις” με τη SoftBank σχετικά με έναν γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων που θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία μεταξύ $30 και $40 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News.

  • Η Revolut και οι σύμβουλοί της ζήτησαν από τους επενδυτές του Vision Fund 2 της SoftBank να υποβάλουν προτάσεις για επένδυση μεταξύ $750 εκατομμύριων και $1 δισεκατομμυρίου, ενώ η συμφωνία αναμένεται να γίνει σε “μερικές εβδομάδες”.
  • Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg δημοσίευσε ότι η εταιρεία βρισκόταν στα πρώτα στάδια των συνομιλιών με επενδυτές για μια συμφωνία που θα μπορούσε να δει την 6χρονη ψηφιακή τράπεζα να αποτιμάται σε περισσότερα από $20 δισεκατομμύρια.
  • Αν και ήταν άγνωστο με ποιον άλλο βρισκόταν σε συνομιλίες η Revolut, το μέγεθος της προτεινόμενης επένδυσης της Softbank φαίνεται να δείχνει ότι μόνο η Tiger Global Management και ο Όμιλος Επενδύσεων Dragoneer θα έχουν τα μέσα για να κάνουν παρόμοιες προτάσεις, ανέφερε το Sky News.
  • Το SoftBank Vision Fund 2 έχει υποστηρίξει εταιρείες όπως η Uber Technologies καθώς και την πλατφόρμα buy-now-pay-later, Klarna.
  • Την περασμένη εβδομάδα, το Mercado Bitcoin, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο Bitcoin στη Βραζιλία, συγκέντρωσε $200 εκατομμύρια στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της από το Ταμείο SoftBank της Λατινικής Αμερικής.
  • Η Revolut άρχισε να προσφέρει συναλλαγές crypto-νομισμάτων το 2017.

Πηγή: Coindesk

Back to top button