Bitcoin

Η PayPal επιτρέπει στους χρήστες της να μεταφέρουν τα Bitcoin τους

Οι crypto λειτουργίες της PayPal θα μπορούσαν να επεκταθούν σημαντικά καθώς η εταιρεία προσθέτει υποστήριξη και για πορτοφόλια τρίτων.

Εν συντομία

  • Η PayPal και οι χρήστες της Venmo θα μπορούν σύντομα να στέλνουν Bitcoin ο ένας στον άλλο όπως επίσης και σε άλλες πλατφόρμες.
  • Αυτό σηματοδοτεί την εμβάθυνση των crypto “φιλοδοξιών” της PayPal.

Η PayPal προκάλεσε αναταραχή στις crypto αγορές πέρυσι, όταν ανακοίνωσε ότι οι εκατομμύρια χρήστες της θα μπορούσαν πλέον να αγοράσουν και να πουλήσουν Bitcoin. Η είδηση, μαζί με την πρόσφατη απόφαση της εταιρείας στο να προσθέσει την αγορά Bitcoin στην υπηρεσία της Venmo, έχει θεωρηθεί ως ένα πολύ σημαντικό βήμα στην υιοθέτηση των crypto-νομισμάτων, κάτι το οποίο επίσης προκάλεσε και τη κριτική. Συγκεκριμένα, οι σκεπτικιστές είπαν ότι αυτό επι της ουσίας δεν ήταν “πραγματικό” Bitcoin καθώς οι χρήστες της PayPal μπορούσαν να το αγοράσουν και να το πουλήσουν ωστόσο δεν μπορούσαν να το στείλουν σε άλλους.

Τώρα, η PayPal φαίνεται ότι έχει κάνει κάποιες αλλαγές για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Μιλώντας στο Consensus το απόγευμα της Τετάρτης, ο επικεφαλής της PayPal για το blockchain και τα crypto-νομίσματα, Jose Fernandez da Ponte δήλωσε ότι η εταιρεία θα προσθέσει υποστήριξη για μεταφορές πορτοφολιών τρίτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες της PayPal και της Venmo θα μπορούν πλέον να στέλνουν Bitcoin όχι μόνο σε άλλους μέσα στο ίδιο οικοσύστημα, αλλά και σε  άλλες πλατφόρμες όπως τη Coinbase και σε άλλα εξωτερικά crypto πορτοφόλια.

“Θέλουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτό”, δήλωσε ο Fernandez da Ponte, “και θέλουμε να δώσουμε επιλογές στους καταναλωτές μας”. Πρόσθεσε ότι PayPal θέλει οι πελάτες της να “μεταφέρουν τα crypto-νομίσματά τους σε εμάς, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στο εμπόριο και θέλουμε να μπορούν να πάρουν τα crypto-νομίσματα που έχουν αγοράσει μαζί μας και να τα μεταφέρουν στον προορισμό της επιλογής τους”. “Κατανοούμε ότι αυτά τα tokens, είναι χρήσιμα όταν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, επομένως για αυτό διερευνούμε το πώς μπορούμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να μεταφέρουν τα crypto-νομίσματα τους από και προς τις PayPal διευθύνσεις τους”, δήλωσε ο Fernandez da Ponte.

Αρνήθηκε, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε συγκεκριμένα η PayPal θα αποκαλύψει τη νέα της υπηρεσία ή το πώς θα χειριστεί τις blockchain συναλλαγές που θα γίνονται όταν οι χρήστες στέλνουν και λαμβάνουν τα crypto-νομίσματα.

Επί του παρόντος, η PayPal βασίζεται στον πάροχο υποδομών blockchain Paxos για να χειριστεί τις δραστηριότητές της με το Bitcoin ωστόσο, φαίνεται ότι βασίζεται και σε διάφορους άλλους παρόχους για να βοηθήσουν στην τροφοδοσία των παγκόσμιων οικονομικών της δραστηριοτήτων. Αυτό υποδηλώνει ότι η εταιρεία βασίζεται στην Paxos ή και σε κάποια ακόμη crypto εταιρεία για να χειριστεί τις ενσωματώσεις με τα πορτοφόλια τρίτων, όπως επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο, το να μπορεί να κατασκευάσει την ίδια της την υποδομή μέσω της Curv, μιας εταιρείας crypto ασφάλειας που απέκτησε νωρίτερα αυτό το έτος.

Τους τελευταίους μήνες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal Dan Schulman έχει καταλήξει να θεωρεί τα crypto-νομίσματα και το blockchain ως βασικό μέρος των δραστηριοτήτων της. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Schulman στο Decrypt, δήλωσε ότι θεωρεί ότι αυτή η τεχνολογία έχει τεράστιες δυνατότητες στο να μειώσει το κόστος των μεταφορών χρημάτων, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και να επεκτείνουν την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες εν γένει.

Η PayPal φημολογείται επίσης ότι αναπτύσσει ένα δικό της stablecoin. Στη συνέντευξη της Τετάρτης, ο Fernandez da Ponte αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο δεν αρνήθηκε τη φήμη.

Πηγή: Decrypt

Back to top button