Mining ειδήσεις

Η Oυκρανική αστυνομία κατάσχει 3.800 PS4 που χρησιμοποιούνται για παράνομη εξόρυξη crypto-νομισμάτων

Οι miners χρησιμοποίησαν μια άδεια αποθήκη μιας εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για να συνδεθούν στο δίκτυο και να εξορύσσουν crypto-νομίσματα σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων κονσολών παιχνιδιών.

Οι ουκρανικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε φερόμενη ως παράνομο φάρμα crypto-νομισμάτων στη χώρα. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, η εγκατάσταση βρισκόταν στις πρώην εγκαταστάσεις της JSC Vinnytsiaoblenergo, εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι παράνομοι crypto miners απέκρυψαν τις δραστηριότητές τους πειράξανε τους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας για να κλέψουν ρεύμα από την JSC Vinnytsiaoblenergo.

Περιγράφεται ως η μεγαλύτερη υπόγεια επιχείρηση εξόρυξης που ανακαλύφθηκε από την ουκρανική αστυνομία, καθώς στη φάρμα υπήρξαν περίπου 5.000 μονάδες εξοπλισμού υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων 3.800 κονσολών PlayStation 4, πάνω από 500 καρτών γραφικών, 50 μονάδων επεξεργασίας, φορητών υπολογιστών, τηλεφώνων και μονάδων flash.

Η SBU εκτίμησε ότι οι μηνιαίες απώλειες της πολιτείας λόγω κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πτώσης του ρεύματος για ολόκληρη την πόλη της Vinnytsa, κυμαίνονται μεταξύ $186.200 και $259.300.

Αρκετές εκτιμήσεις δείχνουν ότι η προ-τελευταία γενιά κονσόλας παιχνιδιών της Sony, PlayStation 4, δεν είναι η ιδανική εγκατάσταση για την εξόρυξη crypto-νομισμάτων. Δεδομένης της ελαφρώς ξεπερασμένης διαμόρφωσης σε σύγκριση με πολλά rigs εξόρυξης που είναι διαθέσιμες σήμερα, ακόμη και 16 PS4 κονσόλες δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικές αποδόσεις με νόμιμη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ουκρανία κατατάχθηκε ως ο παγκόσμιος ηγέτης στον Παγκόσμιο Δείκτη Υιοθέτησης Crypto-νομισμάτων chainalysis πέρυσι. Η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης προσπαθεί να ηγηθεί της περιοχής με πρωτοβουλίες φιλικές προς τα crypto-νομίσματα, όπως η πρόταση νομοσχεδίου που αποσκοπεί στον καθορισμό του νομικού καθεστώτος των crypto-νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων κανόνων για την κυκλοφορία και την έκδοσή τους στη χώρα.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button