Blockchain ειδήσεις

Η Louis Vuitton, Cartier και Prada χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για την αντιμετώπιση των πλαστών προϊόντων

Ένα ιδιωτικό δίκτυο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ConsenSys θα υποστηρίξει το Aura Blockchain Consortium.

Το τρίο αυτών των εταιρειών πολυτελείας υψηλών προδιαγραφών συγκεντρώθηκαν για την αντιμετώπιση των παραποιημένων αγαθών μέσω μιας σφραγίδας αυθεντικότητας που βασίζεται στα blockchain.

Η μητρική εταιρεία της Louis Vuitton, LVMH, η Prada και η Cartier που ανήκει στον όμιλο Richemont, παρουσίασε το Aura Blockchain Consortium την Τρίτη.

Η συλλογική προσπάθεια έχει ως στόχο να δώσει στους αγοραστές ένα επίπεδο βεβαιότητας ότι τα τιμολογημένα προϊόντα που αγοράζονται είναι αυθεντικά.

Όπως ανέφερε η CoinDesk τον Μάρτιο του 2019, η LVMH στρατολόγησε μια ομάδα blockchain πλήρους απασχόλησης με την κωδική ονομασία “Aura” για να αναπτύξει μια πλατφόρμα κρυπτογραφικής προέλευσης για την αγορά πολυτελείας. Η ομάδα συνεργάστηκε στενά με το στούντιο σχεδιασμού Ethereum ConsenSys σε ένα έργο που τελικά φαίνεται να καρποφορεί.

Οι εταιρείες δήλωσαν στο Bloomberg ότι παρόλο που η τεχνολογία blockchain χρησιμοποιείται για να αποδείξει την αυθεντικότητα των προϊόντων πολυτελείας, οι μάρκες δεν σχεδιάζουν να δεχτούν τα κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής.

“Μεταξύ των LVMH Maisons, η Hublot, Bvlgari και Louis Vuitton είναι ήδη ενεργοί στην πλατφόρμα”, δήλωσε η LVMH. “Η Hublot, για παράδειγμα, έχει ξεκινήσει μια ψηφιακή ηλεκτρονική εγγύηση, η οποία αποθηκεύεται στην υποδομή Aura και επιτρέπει στους πελάτες να επαληθεύουν την αυθεντικότητα του ρολογιού τους μέσω μιας απλής φωτογραφίας που λαμβάνεται στο κινητό τους τηλέφωνο.”

Πηγή: Coindesk

Back to top button