BitcoinMining ειδήσεις

Η Blockware συγκεντρώνει $25 εκατομμύρια για την επέκταση των δραστηριοτήτων εξόρυξης Bitcoin στο Κεντάκι

Η εταιρεία εξόρυξης θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να αγοράσει 14.000 rigs, 8.000 για αυτήν και 6.000 για πώληση.

Η Blockware συγκέντρωσε $25 εκατομμύρια καθώς η εξόρυξη bitcoin της Βόρειας Αμερικής προσπαθεί να αδράξει τη στιγμή.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blockware Michael Stoltzner αρνήθηκε να κατονομάσει οντότητες που συμμετείχαν στον γύρο χρηματοδότησης, αλλά δήλωσε στο CoinDesk ότι η λίστα των επενδυτών περιελάβανε αρκετά “εξέχοντα” άτομα και crypto-νομίσματα. Αυτός ο γύρος φέρνει το συνολικό κεφάλαιο της Blockware που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα στα $32 εκατομμύρια από την κυκλοφορία του το 2019.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά 14.000 εγκαταστάσεων εξόρυξης κατά την επόμενη διετία, τα οποία η Blockware έχει προμηθευτεί τόσο από την Bitmain όσο και από την ελεύθερη αγορά. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει 8.000 rigs για να κατασκευάσει τις νέες εγκαταστάσεις εξόρυξης στην Paducah του Κεντάκι και θα πουλήσει 6.000 rigs σε άλλες δραστηριότητες εξόρυξης Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ.

Ο Stoltzner είπε ότι επέλεξε την Paducah για την πρώτη μεγάλης κλίμακας εξορυκτική εγκατάσταση της Blockware, επειδή η πόλη είχε όλα όσα έψαχνε: φιλικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, άφθονη ειδικευμένη και ανειδίκευτη εργασία και, το πιο σημαντικό, φθηνή ενέργεια.

Οι εγκαταστάσεις της Paducah θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο που απέχει 100 μέτρα από την ηλεκτρική πηγή ενέργειας Big Rivers Electric που θα τροφοδοτεί τα rigs της Blockware.

Η καταστολή της κινεζικής κυβέρνησης στις εξορυκτικές δραστηριότητες έχει αναγκάσει πολλούς να κλείσουν και ως συνέπεια το hashrate του Bitcoin έχει πέσει κατακόρυφα. Η κατάσταση έχει αναγκάσει πολλούς στην κοινότητα των crypto-νομισμάτων να ζητήσουν μια πιο παγκόσμια, αποκεντρωμένη δομή εξόρυξης για να μειωθεί η εξάρτηση του δικτύου από τους Κινέζους miners. Οι miners έχουν επίσης υποβληθεί σε αυξημένο έλεγχο τους τελευταίους μήνες, καθώς η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του Bitcoin, υπό την ηγεσία ανεπίσημων φιγούρων της crypto κοινότητας όπως ο Elon Musk, μαίνεται.

Μείγμα ισχύος

Ο Stoltzner ανέφερε ότι η εταιρεία επέλεξε να προμηθεύεται ενέργεια από την Big Rivers Electric, καθώς η εταιρεία χρησιμοποιούσε μείγμα ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών, συμπεριλαμβανομένων υδροηλεκτρικών, αιολικής ενέργειας και γαιάνθρακα.

“Το Κεντάκι είναι το μεγαλύτερο κράτος παραγωγής γαιάνθρακα στη χώρα”, δήλωσε ο Stoltzner. “Αυτός είναι ο πόρος που έχουν. Είναι ένα δύσκολο επιχείρημα και οι άνθρωποι στο Κεντάκι αισθάνονται διαφορετικά για αυτό το επιχείρημα από τους ανθρώπους στην Καλιφόρνια.”

Ο Stoltzner δήλωσε ότι η Blockware εργάζεται σε ένα πρόγραμμα για την αγορά αντισταθμίσεων άνθρακα και βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ένταξής της στο Συμβούλιο Εξόρυξης του Bitcoin υπό την ηγεσία του Michael Saylor.

Σύμφωνα με τον Stoltzner, οι δραστηριότητες εξόρυξης μικρότερης κλίμακας της Blockware στην Βόρεια Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και τη Νέα Γη του Καναδά, λειτουργούν σχεδόν πλήρως με υδροηλεκτρική ενέργεια.

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας της εξόρυξης του Bitcoin της Βόρειας Αμερικής αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου δεδηλωτικού στόχου του Stoltzner για αύξηση του hash rate του Bitcoin στη Βόρεια Αμερική, το οποίο σήμερα αντιπροσωπεύει μόνο το 10% του hashrate παγκοσμίως.

Το Bitcoin πρέπει να εξορυσσεται στην εγχώρια Αμερική για να γίνει πλήρως mainstream στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ο Stoltzner.

“Αυτό που έχουμε δει να βγαίνει από την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη, αυτό δεν βοηθά στη νομιμοποίηση του Bitcoin στη βιομηχανία”, δήλωσε ο Stoltzner. “Πιστεύω ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών νομιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό τα crypto-νομίσματα και το Bitcoin. Πρέπει να γίνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.”

Πηγή: Coindesk

Back to top button