Blockchain ειδήσεις

Η Baillie Gifford, πρωταρχικός επενδυτής της Tesla, επενδύει $100 εκατομμύρια στη Blockchain.com

Η Baillie Gifford, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εδώ και 110 χρόνια, γνωστή για τα πρώτα της στοιχήματα σε εταιρείες όπως τη Tesla, έχει επενδύσει $100 εκατομμύρια σε μεγάλες υπηρεσίες πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων, Blockchain.com.

Ο συνιδρυτής Διευθύνων Σύμβουλος της Blockchain.com, Peter Smith ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η συμβολή της Baillie Gifford στο γύρο χρηματοδότησης 300 εκατομμυρίων δολαρίων το Μάρτιο έχει γίνει η μεγαλύτερη ενιαία επένδυση στην εταιρεία μέχρι στιγμής. Ο Smith δήλωσε ότι η συμμετοχή της Baillie Gifford στο γύρο σηματοδότησε ήταν “μία από τις πρώτες επενδύσεις τους σε μια εταιρεία κρυπτογράφησης.”

Με πάνω από $445 δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, η Baillie Gifford έχει αναδειχθεί ως σημαντικός επενδυτής πανω στη τεχνολογία, κερδίζοντας σχεδόν $28 δισεκατομμύρια στοιχηματίζοντας νωρίς στη Tesla, Alibaba και στη φαρμακευτική εταιρεία Moderna. Ένας από τους μεγαλύτερους εξωτερικούς επενδυτές της Tesla, η Baillie Gifford αποκόμισε κέρδος $16 δισεκατομμυρία μόνο από την επένδυσή της στη Tesla από τον Αύγουστο του 2020. Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για την υποστήριξη εταιρειών όπως τη Google, την Amazon και την Airbnb.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button