Mining ειδήσεις

Η ASUS λανσάρει κάρτες σειράς RTX 3070 που περιορίζουν τη δυνατότητα εξόρυξης Ethereum

Το LHR είναι η απάντηση της βιομηχανίας στην παγκόσμια έλλειψη GPU που προκαλείται από τους miners που ελπίζουν να βγάλουν κέρδος μέσα σε αυτή την bullish αγορά.

Η πολυεθνική εταιρεία υπολογιστών ASUS ξεκίνησε μια νέα σειρά των μονάδων επεξεργασίας γραφικών της σειράς RTX 30 (GPU) με ένα χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τη χρήση του για εξόρυξη Ethereum (ETH).

Σύμφωνα με την ενημερωμένη σελίδα προϊόντων της εταιρείας, οι εκδόσεις TUF, KO και DUAL των καρτών RTX 3070 έχουν εγκατασταθεί με ένα χαρακτηριστικό γνωστό ως ρυθμός καταμετρητή lite (LHR). Τα 3060s και 3080s της εταιρείας αναμένεται να περιέχουν τη δυνατότητα σε μελλοντικές κυκλοφορίες αργότερα αυτό το έτος.

Το LHR είναι η απάντηση της βιομηχανίας στην παγκόσμια έλλειψη προμηθειών GPU που προκαλείται από miners crypto-νομισμάτων που ελπίζουν να βγάλουν κέρδος μέσα σε αυτή την bullish αγορά. Το χαρακτηριστικό ουσιαστικά μειώνει κατά το ήμισυ το hash rate εξόρυξης Ethereum στα 25 MH/s.

Το hash rate ή hashing power είναι η ταχύτητα και η απόδοση με την οποία μπορεί να λειτουργήσει μια συσκευή εξόρυξης. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα, τόσο πιο εύκολο είναι να λύσετε ένα κρυπτογραφικό παζλ, να το προσθέσετε στο μπλοκ και στη συνέχεια να συλλέξετε μια ανταμοιβή.

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Nvidia, μαζί με τους συνεργάτες της OEM, ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι το νέο χαρακτηριστικό για τις υπάρχουσες GPU RTX θα κυκλοφορήσει σε μια προσπάθεια αύξησης της προσφοράς για παίκτες.

Δεν είναι σαφές εάν η τελευταία λειτουργία θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της έλλειψης, αλλά η ASUS αναφέρει ότι η ικανότητα της κάρτας για video games παραμένει ανεπηρέαστη.

Η Nvidia προσπάθησε ήδη να περιορίσει τη ζήτηση από τους crypto miners τον Φεβρουάριο μέσω το περιορισμών λογισμικού που ανιχνεύει πότε οι άνθρωποι εξορύσσουν και έτσι τους περιορίζουν τα hash rates εξόρυξης, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: Coindesk

Back to top button