Business ειδήσεις

Η Apple φαίνεται να κινείται προς τον χώρο των crypto-νομισμάτων, με τη νέα θέση εργασίας της

Μια νέα καταχώριση διαθέσιμων θέσεων εργασίας υποδεικνύει ότι η Apple μπορεί τελικά να διερευνά τον κόσμο των crypto-νομισμάτων για τις υπηρεσίες πληρωμών της.

 Η Apple αναζητά έναν διαχειριστή επιχειρηματικής ανάπτυξης με “5+ χρόνια εμπειρίας που εργάζεται μέσα ή με εναλλακτικούς παρόχους πληρωμών, όπως ψηφιακά πορτοφόλια, BNPL, Fast Payments, crypto-νομίσματα”, σύμφωνα με μια καταχώριση θέσεων εργασίας που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της χθες.

 Το άτομο θα είναι υπεύθυνο για την ηγεσία της ομάδας Πορτοφολιών, Πληρωμών και Εμπορίου της εταιρείας και θα ηγείται τη συνεργασία με τους παρόχους εναλλακτικών πληρωμών.

 “Η θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για την δια τελών επιχειρηματική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων ελέγχου, των διαπραγματεύσεων και του κλεισίματος εμπορικών συμφωνιών και της έναρξης νέων προγραμμάτων”, αναφέρει η ανάρτηση.

 Αξιοσημείωτη είναι η ζήτηση για εμπειρία με ψηφιακά πορτοφόλια και crypto-νομίσματα, κάτι νέο για τον τεχνολογικό γίγαντα. Η κίνηση υποδηλώνει ότι η Apple θα αναλάβει πλήρως τα crypto προϊόντα που αλληλοεπιδρούν με τις τεχνολογίες τους. Πριν απο αυτό, χρειαζόταν κάποιος τρίτος για να βοηθήσει με τις πληρωμές crypto-νομισμάτων μέσω του Apple Pay.

 Το Apple Pay είναι ένα δημοφιλές εργαλείο πληρωμών από την εταιρεία που εδρεύει στο Cupertino και επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για καθημερινές αγορές σαρώνοντας το iPhone ή το Apple Watch τους.

 Τον Φεβρουάριο, το ανταλλακτήριο της Gemini ανακοίνωσε υποστήριξη για το Apple Pay, επιτρέποντας στους χρήστες της να αγοράζουν crypto-νομίσματα μέσω της ενσωμάτωσης. Η BitPay, μια εταιρεία πληρωμών crypto-νομισμάτων, κυκλοφόρησε μια παρόμοια ενσωμάτωση τον ίδιο μήνα.

 Και οι δύο ανακοινώσεις πυροδότησαν περαιτέρω εικασίες ότι η Apple σύντομα θα βάθυνε τις σχέσεις της με τα crypto-νομίσματα.

 Η Apple δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Decrypt για κάποιο σχολιασμό.

Πηγή: Decrypt

Back to top button