Dogecoin

Η φούσκα του Dogecoin ίσως και να έσκασε

Η τεράστια φούσκα του Dogecoin έχει τελικά σκάσει, με την πορεία προς υψηλότερες τιμές να φαίνεται θολή.

Βασικά στοιχεία

  • Το Dogecoin ξεκίνησε το έτος στα $0,004 και η τιμή αυξήθηκε στα $0,74, μια εκπληκτική απόδοση 18500%.
  • Οι επικρατούσες συνθήκες της αγοράς είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους κατόχους των meme projects όπως το Dogecoin.
  • Μέσα σε ένα μήνα, η τιμή έχει καταρρεύσει κατά περισσότερο από 70% σε αυτό που φαίνεται σαν να είναι το σκάσιμο μιας φούσκας.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης διόρθωσης του Bitcoin, το Dogecoin πέφτει με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε κάτι που μοιάζει με φούσκα που μόλις έχει σκάσει.

Ο θάνατος του Dogecoin

Οι πρόσφατοι περιορισμοί της Κίνας στην εξόρυξη Bitcoin έχουν προκαλέσει αναταραχή στην αγορά. Από τον τελευταίο μήνα, η συνολική αγορά crypto-νομισμάτων έχει χάσει σχεδόν τη μισή αξία της, μειώνοντας από $2,5 τρισεκατομμύρια σε τώρα $1,3 τρισεκατομμύρια.

Οι επικρατούσες συνθήκες της αγοράς μπορεί να είναι και οι χειρότερες για τους κατόχους δημοφιλών meme projects, τα οποία θεωρούνται πλέον αξίας εκτός από τον κωμικό τους χαρακτήρα. Ας δούμε τον πατέρα όλων των meme tokens, το Dogecoin που χάνει την κεφαλαιοποίηση της αγοράς  δισεκατομμυρίων του κάθε εβδομάδα

Το Dogecoin ξεκίνησε το έτος στα $0,004 και η τιμή ανέβηκε στα $0,74 ανά νόμισμα στις 8 Μαΐου, μια εκπληκτική απόδοση 18500%. Με άλλα λόγια, αν είχατε επενδύσει $1.000 στο Dogecoin την 1η Ιανουαρίου, θα είχε μετατραπεί σε $185.000.

Αλλά η φούσκα του Dogecoin φαίνεται τελικά να έχει σκάσει. Από τις 8 Μαΐου, η τιμή έχει καταρρεύσει κατά περισσότερο από 70% και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα $0,18, σύμφωνα με το CoinGecko.

Σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές, η άνοδος του Dogecoin προκλήθηκε από την διαφημιστική εκστρατεία και την υποστήριξη από τον “tech” δισεκατομμυριούχο και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Motors Elon Musk. Ο Musk, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ηγέτης της τεχνολογικής σκέψης εξέφρασε θαυμασμό για αυτό το meme νόμισμα με τους 57 εκατομμύρια οπαδούς του.

Αυτός ήταν ο καταλύτης για τη φρενίτιδα του Dogecoin που ακολούθησε μέσα στο 2021.

Το νόμισμα έλαβε επίσης υποστήριξη από τον ροκ μουσικό Gene Simmons, τον ράπερ SnoopDogg και εκατοντάδες influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ενίσχυσαν περαιτέρω τη δημοτικότητά του μεταξύ των αρχαρίων επενδυτών.

Εν μέσω αυτής της αυξανόμενης έλξης, η WallStreetBets, ένα γνωστό subreddit αφιερωμένο στους επενδυτές, ανέβηκε στο Dogecoin bandwagon(έκφραση για κάτι που οδηγείτε από τον όχλο). Αυτό προκάλεσε μια εκστρατεία πληθωρικής αγοράς, μια προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των μελών της WallStreetBets για να αυξήσουν την τιμή του Dogecoin, όπως και κάνανε και με την GameStop (GME) νωρίτερα αυτή την χρονιά.

Καθοδική ορμή

Στις 8 Μαΐου, το Dogecoin έφτασε στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών των $0.74, την ίδια μέρα που ο Musk το προώθησε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο SNL.

DOGE/USDT
Πηγή: TradingView

Επί του παρόντος, η τιμή του νομίσματος συνεχίζει την καθοδική κίνηση μέσα σε ένα σαφές φθίνων τρίγωνο και διαπραγματεύεται πολύ κάτω από τον απλό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών (βλ. διάγραμμα παραπάνω). Εάν η πτώση αυξηθεί, το νόμισμα μπορεί κάλλιστα να οδεύσει προς το μακροπρόθεσμο κρίσιμο επίπεδο κάτω από τα ~$0.08.

Οι υποστηρικτές του Doge είναι αισιόδοξοι για την χρησιμότητα αυτού του project για πληρωμές, καθώς και για τα χαμηλότερα τέλη συναλλαγής σε σύγκριση με το Bitcoin και το Ethereum. Στην πραγματικότητα, αθλητικές ομάδες όπως οι Dallas Mavericks του ΝΒΑ και η MLB’s Oakland Athletics δέχονται ήδη πληρωμές μέσω Dogecoin για τα εισιτήρια για τους αγώνες τους.

Παρά τη μαζική μείωση του Dogecoin από την κορύφωσή του τον Μάιο, το crypto-νόμισμα εξακολουθεί να είναι πάνω από 4500% από την αρχή της χρονιάς.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Αγοράς του Doge είναι ~$23 δισεκατομμύρια που το τοποθετεί στα κορυφαία 10 νομίσματα. Το DOGE κατατάσσεται μπροστά από crypto project όπως το Chainlink, το Solana και το Polygon, παρά τη μεγαλύτερη χρησιμότητα που προσφέρουν αυτά τα έργα στον αποκεντρωμένο χώρο εφαρμογών. Για ένα έργο που ξεκίνησε ως αστείο, ο Dogecoin έχει επιτύχει μεγάλα κατορθώματα.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι επικυρώσεις διασημοτήτων σε συνδυασμό με μια πληθωρική αγορά που καθοδηγείται από το πλήθος ήταν ο πρωταρχικός καταλύτης για την άνοδο της τιμής του Doge. Ως αποτέλεσμα, αν το νόμισμα δεν πάρει την υποστήριξη από περισσότερες διασημότητες και influencers για να προωθηθεί, ο δρόμος προς τα υψηλότερα σημεία τιμών φαίνεται “σκοτεινός” στην καλύτερη περίπτωση.

Πηγή: Cryptobriefing

Back to top button