Business ειδήσεις

Η Τράπεζα της Κορέας βλέπει ως απειλή τις συναλλαγές μοχλευμένων crypto-νομισμάτων για το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας δεσμεύθηκε να παρακολουθεί τις συναλλαγές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Κορέας που σχετίζονται με τις συναλλαγές μοχλευμένων crypto-νομισμάτων.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η μοχλευμένη διαπραγμάτευση crypto-νομισμάτων είναι απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, ανέφερε η Korea Herald.

  • “Ένα υπερβολικό επίπεδο μοχλευμένης διαπραγμάτευσης crypto-νομισμάτων θέτει τα νοικοκυριά σε κίνδυνο οικονομικής ζημίας λαμβάνοντας υπόψη την αστάθεια του [crypto-νομίσματος]”, δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Κορέας Lee Ju-yeol.
  • “Αναμένουμε [την αυξανόμενη ποσότητα συναλλαγών crypto-νομισμάτων] να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από οποιαδήποτε άποψη”.
  • Ο Lee δεσμεύθηκε να παρακολουθεί τις νομισματικές συναλλαγές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Κορέας που σχετίζονται με τις συναλλαγές μοχλευμένων crypto-νομισμάτων, υποδηλώνοντας ότι τα νέα δάνεια ενδέχεται να περιοριστούν για να αποφευχθούν αθετήσεις υποχρεώσεων που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, σύμφωνα με την Korea Herald.
  • Η κεντρική τράπεζα της Κορέας έχει ήδη αναθέσει στην εξουσία να παρακολουθεί τις συναλλαγές crypto-νομισμάτων που πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικών λογαριασμών φυσικών προσώπων.
  • Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο, που είναι επίσης η προθεσμία για την εγγραφή των χρηματιστηρίων crypto-νομισμάτων ως πάροχοι υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, απαίτηση που θα επέτρεπε στο κράτος να καθορίσει τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων του προκειμένου να καταπολεμηθεί η νομιμοποίηση των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η απάτη.

Πηγή: Coindesk

Back to top button