Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin πέφτει κάτω από τα $30K για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

Η μείωση μειώνει το τα κέρδη από την αρχή της χρονιάς σε μόλις 3%, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk 20.

Το Bitcoin βυθίστηκε κάτω από τη μακροχρόνια υποστήριξη των $30.000 την Τρίτη, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιανουαρίου.

Το crypto-νόμισμα διαπραγματευόταν στα $29.700 λίγο πριν την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, μειώνοντας το ετήσιο κέρδος σε μόλις 3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk 20.

Η πτώση έρχεται μια ημέρα μετά την εντολή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας προς τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας να σταματήσουν να διευκολύνουν τις συναλλαγές crypto-νομισμάτων και σηματοδοτεί το τέλος της ενοποίησης διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων μεταξύ $30.000 και $40.000.

Η αγορά δείχνει πτωτική, με τις πιέσεις από την πλευρά της ζήτησης να εξασθενεί μετά τους ρυθμιστικούς φόβους και την πρόσφατη κλίση των “γερακιών” της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ανέφεραν αναλυτές στο CoinDesk.

“Δεν υπάρχουν άμεσα στοιχεία που να δείχνουν ότι οι άνθρωποι στην Κίνα αγοράζουν τη πτώση του BTC. Όπως φαίνεται στον δείκτη ChaiNext tether (USDT), η αξία κυμαινόταν στο 99 τις τελευταίες εβδομάδες τον Ιούνιο, γεγονός που δείχνει μια μικρή έκπτωση στις συναλλαγές USDT”, δήλωσε ο Matthew Lam, αναλυτής στο crypto ανταλλακτήριο του OKEx.

«Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις πτώσης της ζήτησης. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι στο περιθώριο”, ανέφερε η Amber Funds σε συνομιλία μέσω του Telegram.

Η πτώση της τιμής του Bitcoin

Το Bitcoin έφτασε πάνω από τα $64.000 στα μέσα Απριλίου και μειώθηκε κατά 35% τον Μάιο λόγω ανησυχιών σχετικά με τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης crypto-νομισμάτων και την ανανεωμένη ρυθμιστική καταστολή στην Κίνα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρουσίασε απροσδόκητα το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αύξησης των επιτοκίων για το 2023, αυξάνοντας τις πιέσεις γύρω από το crypto-νόμισμα.

Ενώ το Bitcoin έχει πέσει κατά 8% σε 24ωρη βάση, άλλα σημαντικά νομίσματα όπως το Ethereum, το XRP και το Cardano έχουν απώλειες 10%-20%. Το Dogecoin, το meme crypto-νόμισμα, διαπραγματεύεται 25% χαμηλότερα.

Ως εκ τούτου, το ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin, ή το μερίδιο του κορυφαίου crypto-νομίσματος στη συνολική αγορά, έχει φτάσει στα υψηλότερα αυτού του μήνα, πάνω από το 47% ανά πηγή δεδομένων του TradingView.

Ο Matthew Dibb, COO, και συνιδρυτής της Stack Funds, προβλέπει περαιτέρω αύξηση του ποσοστού κυριαρχίας του Bitcoin.

«Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο εμπόριο αυτή τη στιγμή για τα crypto-νομίσματα (ανεξάρτητα από την κατεύθυνση) είναι η μακρά κυριαρχία του Bitcoin ή τα σύντομα εναλλακτικά crypto-νομίσματα έναντι του Bitcoin», δήλωσε ο Dibb στο CoinDesk.

“Εάν η αγορά πέσει, το Bitcoin θα πρέπει να πέσει λιγότερο από τα altcoins (το είδαμε πρόσφατα)”, δήλωσε ο Dibb. “Εάν το συναίσθημα ανακάμψει, το Bitcoin θα αυξηθεί περισσότερο από τα altcoins.”

Το ημερήσιο διάγραμμα του Bitcoin που δείχνει την ανάλυση εύρους
Πηγή: TradingView
  • Η απουσία γρήγορης ανάκαμψης άνω των $30.000 μπορεί να φέρει περισσότερες πωλήσεις με γνώμονα τα διαγράμματα.
  • Η βασική υποστήριξη βρίσκεται τώρα στα $27.000, κάτω από την οποία η εστίαση θα μετατοπιστεί στα υψηλά των αρχών Δεκεμβρίου γύρω στα $19.900.

Πηγή: Coindesk

Back to top button