Bitcoin

Η ρευστότητα του Bitcoin «είναι πιθανό να παραμείνει σταθερή» μετά το σοκ μεταβλητότητας, δηλώνει η JPMorgan

Η JPMorgan αναμένει ότι η ρευστότητα του bitcoin θα ανακάμψει, αν και μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες καθώς οι συνθήκες της αγοράς σταθεροποιούνται.

Η πώληση του Bitcoin (BTC) κατά 15% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συνέβη καθώς οι μοχλευμένες θέσεις μακράς διαρκείας ρευστοποιήθηκαν γρήγορα, αλλά από τότε, η αγορά φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, υποδηλώνοντας ότι “οι μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις κεφαλαίων έχουν περάσει”, έγραψαν αναλυτές της JPMorgan Chase &co. την Τετάρτη.”Η ανάκαμψη του hashrate και τα σημάδια αποδοτικότερων αρμπιτράζ συναλλαγών υποδηλώνουν ότι η ρευστότητα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται από εδώ και πέρα”, ανέφεραν οι αναλυτές στην έκθεσή τους.

  • “Η ανάκαμψη του hashrate και τα σημάδια αποδοτικότερων αρμπιτράζ συναλλαγών υποδηλώνουν ότι η ρευστότητα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται από εδώ και πέρα”, ανέφεραν οι αναλυτές στην έκθεσή τους.
  • “Στο μέλλον, η ρευστότητα του bitcoin θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή και ανθεκτική, το βάθος των μεγάλων ανταλλαγών συνέχισε να μειώνεται και να ανακάμπτει ταχύτερα από άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.»
  • Στην έκθεση επίσης αναφέρθηκε ότι η πρόσβαση  σε 24/7  liquidity pools θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη συνολική σταθερότητα του νομίσματος.
  • Η ρευστοποίηση “πιθανότατα επιδεινώθηκε από αγορές υψηλής συχνότητας, οι οποίες εκτιμούμε ότι αποτελεί το ~80% της ρευστότητας στις οθόνες μεγάλων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων και είναι επιρρεπής σε runs όταν απειλείται από την αύξηση της διακύμανσης της τιμής”.
  • “Αν και θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να ξεκινήσει ξανά η ρευστότητα, η ιστορία της οικονομίας μας δείχνει ότι η ρευστότητα πρέπει να ανακάμψει γρήγορα”.

Το περιεχόμενο της έκθεσης της JPMorgan αναφέρθηκε νωρίτερα από τη Bloomberg News.

Πηγη: Coindesk

Back to top button