Bitcoin

Η Ουγγαρία σχεδιάζει μείωση της φορολογίας για το Bitcoin ως μέρος του προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομοθέτες σχεδιάζουν να μειώσουν τους φόρους στα κέρδη Bitcoin στο μισό, πιθανώς στις αρχές του 2022.

Οι επενδυτές crypto-νομισμάτων στην Ουγγαρία θα μπορούσαν να λάβουν σημαντική φορολογική μείωση πολύ σύντομα, καθώς οι νομοθέτες επιδιώκουν να καταστήσουν τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης πιο ανταγωνιστική μετά την πανδημία COVID-19.

Σε ένα βίντεο που εμφανίστηκε στο Facebook την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Mihály Varga παρουσίασε το πρόγραμμα τόνωσης της κυβέρνησης για το 2022. Ως μέρος των προσπαθειών ανακούφισης μετά το COVID-19, οι νομοθέτες σκέφτονται να μειώσουν τους φόρους στις συναλλαγές crypto-νομισμάτων στο 15% του εισοδήματος, κάτω από τον τρέχοντα συντελεστή του 30,5%. Μια τέτοια κίνηση θα έκανε την δικαιοδοσία της Ουγγαρίας πολύ πιο ανταγωνιστική όσον αφορά τους φόρους που βασίζονται στα crypto-νομίσματα.

Οι κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα στην Ουγγαρία χρειάζονται ανάπτυξη στον σχεδιασμό τους, αν και η αγορά και πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ταξινομείται ως «άλλο εισόδημα» από την άποψη της φορολογίας.

Μετά τα ύψη της ανοδικής αγοράς του 2017, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων στην Ουγγαρία παραμένει αρκετά μέτρια σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί μια σαφής ανοδική πορεία από τις αρχές του 2021.

Η Ουγγαρία έχει συμμετάσχει σε προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας ή CBDC. Τον Αύγουστο του 2020, ένας εκπρόσωπος από την Εθνική Τράπεζα της Ουγγαρίας συμμετείχε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συναδέλφους από την Ελβετική Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Αγγλίας και άλλους, συζητώντας την πιθανή διάθεση των CBDC στο μέλλον.

Η Ουγγαρία, όπως και άλλα έθνη, χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία COVID-19. Σε ένα σημείο, το κεντρικό ευρωπαϊκό έθνος είχε το χειρότερο ποσοστό θανάτου COVID-19 στον κόσμο. Παρ ‘όλα αυτά, η χώρα σταδιακά ξετυλίγει αυστηρές παραγγελίες για καταφύγια από τον Μάρτιο, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν καθημερινά νέες περιπτώσεις.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button