Ανταλλακτήρια

Η Νομισματική Αρχή των Νήσων Κέιμαν, ερευνά την Binance

Η Binance δεν είναι εξουσιοδοτημένη στο να λειτουργεί στα νησιά Κέιμαν

Η Νομισματική Αρχή των Νήσων Κέιμαν ισχυρίζεται ότι η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων από τον αναφερόμενο όγκο συναλλαγών, δεν έχει εξουσιοδότηση να λειτουργεί στα νησιά Κέιμαν, σύμφωνα με δημόσια δήλωση που εκδόθηκε πρόσφατα.

Η ρυθμιστική αρχή διερευνά επί του παρόντος κατά πόσον η πλατφόρμα συναλλαγών έχει δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της εποπτείας της.

Οι Νήσοι Κέιμαν έχουν πλέον ενταχθεί στη λίστα με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τον Καναδά που έχουν στο στόχαστρό τους την Binance.

Το υπεράκτιο βρετανικό έδαφος είναι γνωστό ως ένας από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της PwC, είναι η πιο δημοφιλής τοποθεσία hedge funds crypto-νομισμάτων (μαζί με τις ΗΠΑ).

Πέρυσι, πολλά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Binance είχε έδρα στα νησιά Κέιμαν. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Changpeng Zhao είναι απρόθυμος να αποκαλύψει πού βρίσκεται πραγματικά το ανταλλακτήριο, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καθόλου κεντρικά γραφεία.

Η Μάλτα θεωρήθηκε το σπίτι της Binance μέχρι που η χώρα επιβεβαίωσε ότι το ανταλλακτήριο δεν είχε άδεια λειτουργίας εκεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: u.today

Back to top button