Business ειδήσεις

“Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα crypto-νομίσματα” είπε η Αυστραλή υπουργός

Η γερουσιάστρια Jane Hume ανέφερε ότι τα crypto-νομίσματα είναι “μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που η χρησιμότητά τους θα αυξηθεί”.

Η Αυστραλή ομοσπονδιακή υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποια αντίρρηση πάνω στα crypto-νομίσματα, αν και προειδοποίησε για τους κινδύνους.

  • Όπως αναφέρει η Daily Mail του ΟΗΕ, η γερουσιάστρια Jane Hume, υπουργός χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ψηφιακής οικονομίας, δήλωσε: “Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα με τους καταναλωτές που επενδύουν σε crypto-νομίσματα”.
  • Προειδοποίησε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους, λέγοντας ότι τα crypto-νομίσματα είναι «ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου».
  • Σε ομιλία του στο Συνέδριο της Ένωσης Χρηματιστηρίων και Οικονομικών Συμβούλων στο Σίδνεϊ την Πέμπτη, η Hume σημείωσε ότι τα crypto-νομίσματα είναι “άναρχα”.
  • “Αλλά όπως και οι επενδύσεις σε οποιαδήποτε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, υπόκεινται στο αυστραλιανό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς μας στην αγορά, της τεχνογνωσίας του πελάτη σας και της φορολογικής νομοθεσίας. Δεν είναι ένα ελεύθερο πέρασμα”, ανέφερε.
  • Η Hume δήλωσε περαιτέρω ότι τα crypto-νομίσματα δεν είναι κάποια “μόδα”, προσθέτοντας ότι είναι “ μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που η χρησιμότητά τους θα αυξηθεί ”.

Πηγή: Coindesk

Back to top button